Yangın ve sel felaketlerinde ziyan goren vatandaşlar için AFAD koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı

celikci

New member
Yangın ve sel felaketlerinde ziyan goren vatandaşlar için AFAD koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete‘nin bugünkü sayısında yayımlanan karara nazaran, yakın vakitte meydana gelen yangın ve seller ile bundan daha sonra meydana gelecek gibisi afetlerden ziyan bakılırsan afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı sonucunda şu tabirler kullanıldı:

28/7/2021 tarihinde başlayan ve başta Akdeniz ile Ege kıyılarındaki vilayetler olmak üzere farklı vilayetlerimizde meydana gelen yangın afetleri ile ülkemizin biroldukça bölgesinde meydana gelen sel afetlerinden ziyan nazarann ve bundan daha sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetlerinden ziyan nazarancek afetzedeler için yardım kampanyası başlatılması hakkında ekli sonucun yürürlüğe konulmasına, 5902 sayılı Kanunun 23’üncü unsurunun ikinci fıkrası yeterince karar verilmiştir.

KAMU BANKALARI VE ÖZEL BANKALAR NEZDİNDE HESAPLAR AÇILACAK

Unsur 1- Ülkemizde yakın vakitte meydana gelen yangın ve sel afetleri ile bundan daha sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetleri daha sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen kaidelerin güzelleştirilmesine katkı sağlaması gayesiyle insani yardım kampanyası başlatılması kararlaştırılmış ve kelam konusu yardım kampanyasının uyumunu yapmak üzere Afet ve Acil Durum İdare Başkanlığı bakılırsavlendirilmiştir.

Kampanya kapsamında valilikler, belediyeler ve başka kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve hukuksal bireylerce direkt bağış yapılması gayesiyle kamu bankaları ve/veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar Afet ve Acil Durum İdare Başkanlığı tarafınca duyurulur.

YARDIMLAR AFAD UYUMUNDA YAPILACAK

Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinde tıpkı ve nakdi yardımların tesirli, verimli ve yerinde dağıtılabilmesi için AFAD uyumunda yapılacağını deklare etti.

AFAD’dan yapılan açıklamada, birebir yardımların afet bölgelerinde oluşturulacak depolar, nakdi yardımların ise daha evvel duyurulan hesaplar üzerinden yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, “Batı Karadeniz bölgemizde meydana gelen sel felaketinde daha evvelki afetlerde olduğu üzere tıpkı ve nakdi yardımlar, tesirli, verimli ve yerinde dağıtılabilmesi için AFAD uyumunda yapılacaktır” kelamlarına yer verildi.