Sedef Kabaş’ın tutuklanma öne sürülen sebebi ortaya çıktı! Öngörülen cezayla ilgili dikkat çeken detay

celikci

New member
Sedef Kabaş’ın tutuklanma öne sürülen sebebi ortaya çıktı! Öngörülen cezayla ilgili dikkat çeken detay
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söylemiş olduği kelamlar niçiniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, tez edilen hakaret kabahatinin işlendiği televizyon kanalının Sarıyer’de olmasından dolayı evraka yetkisizlik sonucu vererek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında polis grupları dün gece saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki meskenine giderek gözaltına aldı. Sedef Kabaş İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki süreçlerinin akabinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıktaki süreçlerinin akabinde Kabaş, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ cürmünden tutuklanma talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Kabaş, tutuklandı.

“SÖZÜN ORJİNALİNİ DE DEĞİŞTİREREK SARF ETTİM”

Gazeteci Sedef Kabaş Sulh Ceza Hakimliğindeki sözünde savcılıktaki tabirini tekrar ettiğini söyleyerek “Sözün özgünü bir atasözüdür. Hatta kelamın özgününü de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme üzere bir kastım yoktur. Kastetmek istediğim toplumu kucaklayan birleştirici bir üslup olması gerektiğidir. Bunu vurgulamak istedim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Özgür bırakılmayı talep ediyorum. Aleyhime olan konuları kabul etmiyorum” dedi.

AVUKATI: KAÇMA İHTİMALİ YOK

Mahkemede Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz müvekkilinin sözüne katıldığını belirterek, “Sedef Kabaş’ın kaçma ihtimali yok, kanıt karartma ihtimali yok, kanıtlarda toplanmış. İnfial uyandırma üzere bir şey de kelam konusu değildir. Mahkemenin hakikat karar vereceğine inanıyorum. Müvekkilim sabit ikametgah sahibidir, özgür bırakılmasını talep ediyoruz. hakimliğiniz aksi kanaatte ise isimli denetim sonucu verilmesini talep ederiz” formunda konuştu.

“EYLEMİN TELEVİZYON PROGRAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ OLMASI”

Nöbetçi hakimliğin, Kabaş hakkında verdiği tutuklama sonucunın öne sürülen nedeninde, “Şüpheli sarf ettiği sözlerde, ‘…Sayın Cumhurbaşkanını amaç alarak kullanmadım…’ halinde savunmada bulunmuş ise de, belge içerisinde mevcut görüntü kaydının izlenmesi sonucunda hakimliğimizde aksi tarafta oluşan kanaat, müsnet hareketin televizyon programında gerçekleştirilmiş olması niçini ve kabahatin nitelikli hali kapsamına girdiği ve cezada transfer ön görüldüğü konuları birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin üzerine atılı kabahati işlemiş olduğu konusunda güçlü kabahat kuşkusunun bulunduğu” tabirlerine yer verildi.

“KAÇMA VE SAKLANMA İHTİMALİNİN YÜKSEK OLDUĞU”

Tutuklama sonucunın devamında, “Atılı hatanın vasıf ve mahiyeti ile aksiyonun nitelikli hal olarak düzenlenmiş olması karşısında kanunda öngörülen cezanın alt ve üst hududu niçiniyle kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksek olduğu, bu niçinle bu evrede isimli denetim kararlarının uygulanmasının yetersiz kalacağı, bu doğrultuda tutuklamanın ölçülü olduğu kanaatine varılarak, şüphelinin ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ hatasından tutuklanmasına karar verilmiştir” denildi.

Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sedef Kabaş, Hakaret, Şimdiki, Haber