Prof. Dr. Mete Gündoğdu: Oğuzhan Asiltürk Saadet Partisi Genel Başkanlığımı istiyordu

Leyla

Global Mod
Global Mod
TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programının bu haftaki konuğu Akademisyen Ekonomist Prof. Dr. Mete Gündoğdu oldu. Sunucu Taha Hüseyin Karagöz’ün, “Rahmetli Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından evvel genel başkanlığa Asiltürk tarafınca destekleneceğiniz istikametinde argümanlar vardı. Ne kadar hakikat?” sorusuna karşılık veren Gündoğdu, “Oğuzhan Asiltürk’ün yapmaya çalıştığı bir şey vardı ancak ne kadar gerçekleşirdi, ne olurdu, bilemem” diye konuştu.

Gündoğdu konuşmasının devamında Cumhur İttifakı’nın görüşüne daha yakın olduğunu vurguladı.

“ASİLTÜRK SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞIMI İSTİYORDU”

Gündoğdu mevzuya ait açıklamasında şu tabirleri kullandı:

“Ben Saadet Partisi’nin Kurucular Şurası üyesi olduğum için arkadaşlarla bağlarım devam ediyor. Rastgele bir ile gittiğim vakit gerek benim tanıdığım arkadaşları aradığımda gerekse oradaki arkadaşlar denk geldiğinde illa oturup sohbet ediyoruz. Ben orada sıcak olarak görüyorum ilgiyi alakayı. Lakin bunu bütün Ulusal Görüşçülerde görüyorum. Bu bütün Ulusal Görüşçülerin Saadet Partisi’nin tabanını oluşturduğu manasına gelmiyor. örneğin gittiğimiz yerde geçmişte birlikte siyaset yaptığımız lakin şu an AK Parti’de olan arkadaşları da görüyorum, veya bir daha Refah Partisi’nde olan arkadaşları da görüyorum. Yani Ulusal Görüş Erbakan Hoca’nın vefatından daha sonra o denli bir yere geldi ki bütün partilerde bir biçimde tabanı oluştu. Çoktur, azdır; sevenleri, takip edenleri var.

Ben yıllar boyunca hem Erbakan Hoca’nın vefatına kadar danışmanlığını devam ettirdim tıpkı vakitte eğitim başkanlığı yaptım teşkilat adabını, yordamlarını öğrettik, anlattık arkadaşlara. Burada teşkilatın yolu yetkili konseyler oturur, tartışılır müzakere ederleri. Bunların işaretleri doğrultusunda şayet bir kongre yapmak istiyorlarsa kongre yaparlar, kongrede ‘falanca şahısla birlikte yürüyelim’ diye üzerine ittifak ettikleri kişi aday olur ve onunla birlikte devam ederler.”

-Oğuzhan Asiltürk’le bu tarafta hiç bu biçimde bir şey kelam konusu değil diyebilir misiniz?

“Hayır diyemem.”

-Doğrulamış oluyorsunuz yani?

“Her dediğinizi olmasa da orada Oğuzhan beyin yapmaya çalıştığı bir şey vardı arkadaşlarla bir arada lakin ne kadar gerçekleşirdi, ne olurdu, bilemem. Akıbetini bilmiyoruz yani.”

“CUMHUR İTTİFAKI’NA DAHA YAKINIM”

-Şahsi olarak, bir seçmen olarak kendinizi Millet İttifakı’na mı daha yakın hissediyorsunuz Cumhur İttifakı’na mı?

“Şahsi olarak baktığımda Cumhur İttifakı dediğimiz ittifakta olan arkadaşların birçoğuyla daha yakın görüşüp, daha rahat konuşup tartışabiliyorum.