Meskenlerine gelen su faturasına inanamayan aile, İSKİ’nin “Ödemek zorundasınız” yanıtıyla kala kaldı

celikci

New member
Meskenlerine gelen su faturasına inanamayan aile, İSKİ’nin “Ödemek zorundasınız” yanıtıyla kala kaldı
Sarıyer‘de yaşayan Erdoğ ailesi, konutlarına gelen fatura niçiniyle güç günler geçiriyor. Su faturalarını her ay sistemli olarak ödediklerini belirten aile üyeleri, 750 TL borçlarının olmadığını argüman etti. İSKİ’ye giden aileye, “4 aylık borcunuz var, ödemek zorundasınız” cevabı verildi. Aile artık hakkını arıyor.

GEÇEN AY 65 LİRA GELDİ

Teze bakılırsa Sarıyer Büyükdere Mahallesi’nde yaşayan Erdoğ ailesi, bu ay gelen su faturasıyla şoke oldu. Geçen ay 60 – 65 lira içinde gelen fatura bu ay 750 lira geldi. Neye uğradıklarını şaşıran aile soluğu Sarıyer’deki İSKİ binasında aldı. Lakin aileye İSKİ’den gelen cevap ise 4 aylık ödenmemiş faturaları olduğu ve ödemek zorunda oldukları söylendi.

“HİÇBİR BORCUM YOKTUR”

Durum karşısında çaresiz kalan Nesrin Erdoğ, “Altı yıldır İSKİ’ye aboneyim. Bugüne kadar hiç bir faturamı geciktirmedim. hiç bir borcum yoktur. Sıfırdır borcum. hiç bir geçmiş devir borcum yoktur. Faturalarımı nizamlı biçimde yatıran bir vatandaşım. Birinci kere bu başıma geldi. Ben de kendilerine gidip, bu yanlışı düzeltmelerini rica ettim. Lakin 4 aylık bir borç olduğunu söyleyerek bunu ödeyeceksin deyip elime bu kağıdı tutuşturup gönderdiler beni. Çoklukla 60 -62 lira civarında geliyor. Bu ay 750 lira. Ben de bir yanılgı olduğunu ve bunun düzeltilmesini rica etmeye geldim ben dedim. Mutlaka 4 aylık bir borcun var dedi. Elime şu biçimde bir şey verdiler. Bunu güya 750’den 467’ye düşürüp ödeyeceksin dediler. Latife üzere, benden olmayan bir şeyi niye ödememi istiyorlar?” biçiminde konuştu.

“4 AYLIK BORCUNUZ VAR DEDİLER”

Nesrin Erdoğ’un kızı Gülçin Erdoğ ise, “Biz sistemli olarak faturalarımızı ödeyen bir vatandaşız. Geçen ay da en son faturayı ödedim 66 – 67 lira civarı falan gelmişti. Bu ay bir baktık 750 lira faturayı elimize tutuşturdular. İtiraz etmeye gittik ama katiyen kabul etmiyorlar. Yani ödenmesi gerekiyormuş, latife üzere bir olayla karşı karşıyayız. 4 aylık bir borç olduğunu söylüyorlar fakat nizamlı olarak faturalar geliyordu aslına bakarsanız, ödeme yapıyorduk” dedi.