Kılıçdaroğlu’nun gazi meclis çıkışına gazeteci Hulki Cevizoğlu reaksiyon gösterdi:15 Temmuz bir tiyatrodur demişti

Leyla

Global Mod
Global Mod
Gazeteci Hulki Cevizoğlu, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu Meclis’in prestijine hayli büyük darbeler vurdunuz. Bu Meclis’e Gazi Meclis diyorlar. Gazi Meclis başkadır. Gazi Meclis falan filan bırakın o ayakları.” kelamlarına karşılık, “Buradan şunu da kast ediyor, tekraren bunu söylemiş oldu. Onun da bir tiyatronun kesimi olduğunu düşünüyordu. ‘Siz buna Gazi Meclis diyemezsiniz’ demek istiyor.” sözlerini kullandı.

‘ATATÜRKÇÜYÜM DİYOR ATATÜRK’Ü BİLMİYOR’

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kelamlarına ait, “Kendi detaylarımden kuşkuya düştüm. Bu tam bir skandal. ‘Biz Atatürk’ün partisiyiz’ diyen Kılıçdaroğlu’nun Atatürk ile ilgili hayli temel bir şeyi bilmediği ortaya çıktı. Sakarya Savaşı’nın nerede yapıldığını bilmediği de ortaya çıkmıştı. Danışmanları da bir şey bilmiyor üzere. Atatürkçü olmayan Atatürkçüler bize ders vermeye çalışanlar, onların tesirinde kalmış. Kendisi de bilmiyor Atatürk’ü. Kemal Bey’in bunu bilmemesi, Atatürk’ün meclisi bir diktatör pozisyonuna getirmesi tam bir skandaldır, gaftır. ABD’den danışman getirmekten daha büyük gaftır. Evvel bir Atatürkçülük eğitimi alması gerekiyor. Ben bu biçimde bir şey duymadım nutkum tutuldu. Ben ağır konuşmamak için bu kdar konuşayım.” ifadelerini kullandı.