Kılıçdaroğlu Hakim ve Savcılar Yüksek Konseyi’ni gaye aldı: Bunları yapan hakim değil çetedir

Leyla

Global Mod
Global Mod
Elazığ’da partisinin küme toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya ait konuştu. Yargıçlar ve Savcılar Yüksek Heyeti’ni amaç alan Kılıçdaroğlu, “Bunları yapan hakim değil, çetedir” tabirlerine yer verdi.

“SİZİN MEŞREBİNİZİ ÇOK GÜZEL BİLİYORUM”

Hakim ve savcılara talimat veren Kılıçdaroğlu, “Önlerinde büyük bir mani var. Nedir pürüz? İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu. ‘Nasıl bütün yetkileri elinden alırız’, bütün efor bunun üzerine kurulmuş. Yargıçlara sesleniyorum. Yargıçlar ve Savcılar Heyeti’nde misyonlu olan yargıçlara sesleniyorum. Size söylenmeyen bir kelamı kimin talimatıyla ‘Bu kelam bize söylendi’ diye üstlendiniz. Ben sizin meşrebinizi çok yeterli biliyorum. Sizin adaletsizliğinizi de çok uygun biliyorum” dedi.

“BUNLAR ÇETEDİR”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Heyeti’ni çete olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu şöyleki konuştu:

“Aynı zarfın içine dört tane oy pusulası koyacaksın, ‘efendim biri yanlışsız değil, üçü gerçek.’ Nereden biliyorsun? Onlara ‘bunları yapan hakim değil, çetedir’ dedim. Çete ne demek? Kanuna ters iş yapmak için bir ortaya gelenlere çete denir. Sen bu sonucu veriyorsun, bir bakan ile ilgili kelamı ‘Bu bana söylendi’ diye alıyorsunuz. Öteki bir şey daha yapıyorlar. Hakimi değiştiriyorlar. Ceza verecek bir hakim oraya gelsin diyorlar. Ceza verecek bir hakim gelsin, sonucu o versin diyorlar. Buradan o hakime de sesleniyorum. Şayet yargı için yüz karası olmak istemiyorsan hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine bakılırsa karar vereceksin, sarayın talimatına göre değil! Kaldı ki bu mevzuda bir de uzman raporu var. Ancak o hakimi değiştirdiler. Diğer bir hakim gelecek oraya.”