Kayak jumper Markus Eisenbichler kariyerini bitiriyor

Kemal

New member
Markus Eisenbichler gerçekten tekrar bilmek istedi. Geçen sezon hayal kırıklıklarından sonra, 33 yaşındaki coşku doluydu, zamanlar ikinci sınıf kıta kupasında bile devam edemediği zamanları unuttu. Ancak beklendiği gibi gitmedi: Eisenbichler, son yıllarda en başarılı Alman kayak jumper'ından biri olan Yore'un iyi sonuçlarını geliştiremedi.

Bu, Alman Kayak Derneği (DSV) tarafından Çarşamba günü açıklandı. “Son birkaç aydır bu konuda çok şey düşünüyorum ve bağırsak hissim bana söylüyor: Doğru zaman. İyi hissettiriyor, ”Eisenbichler DSV'den bir mesajda alıntılanıyor. Oslo, Vikersund (her ikisi de Norveç), Lahti (Finlandiya) ve Planica (Slovenya) 'daki son Dünya Kupaları sporcuya “Eisei” takma adıyla yarışmak istiyor, o zaman bitmeli.

2011 yılında Markus Eisenbichler ilk kez Dünya Kupası'nda yaptı

2011/12 sezonunda, o zamanki 20 yaşındaki ilk kez Dünya Kupası'nda ilk kez kutladı ve sonraki yıllarda Alman takımı için gittikçe daha fazla başarılı oldu. Diğer şeylerin yanı sıra, Seefeld'deki 2019 Dünya Kupası'nda bireysel yarışmada altın madalya ve takımda beş Dünya Kupası altın madalyası kazandı. Pekin'de 2022'de takımla Olimpiyat bronz kazandı. Sonunda Eisenbichler her zaman mücadele etmişti.

Geçen kış, Siegsdorfer diz sorunları nedeniyle tek bir Dünya Kupası atlamasını tamamlamamış ve 2012'den bu yana ilk kez dört hil turunu kaçırmıştı. Bu arada, 2019 tur turu ikinci sınıf Kıta Kupası'nda bile ikinci tura girmedi. Bu yıl da Eisenbichler, başlangıçta Dünya Kupası'na ve en son Trondheim'daki Dünya Kupası'na umut verici bir dönüşten sonra turu kaçırdı.

DSV Spor Direktörü Hort Hüttel tarafından “çok büyük kayak jumper'larından biri” olarak süslenen Eisenbichler, “Kayak atlama hayatımla inişler ve çıkışlarla, duygularla, duygulara sahipti.” Dedi. Eisenbichler “her zaman bir atlet” idi.

“Hayalini yaşadı”, Eisenbichler'i vurguladı: “Ama ben de gelecek olanı dört gözle bekliyorum: yeni zorluklar, yeni deneyimler ve son olarak şimdiye kadar biraz ihmal edilen şeyler için zaman.” Federal polis memuru hala spora sadık kalmak istiyor ve eğitmen olarak bir çalışma da bir seçenek. Ancak ilk başta, Oslo'daki Oslo'daki Holmenkollen'deki Perşembe günü (17:00, ZDF ve Eurosport) Alman koşullarında olan Ham-Hava Turu'nun sezonu iyi bitirmek istedi.

Eisenbichler, “her şeyi tekrar vermek istedi” dedi: “Ham-hava turunun ve son Dünya Kupası istasyonlarının tadını dolu sonuna kadar çıkaracağım ve her şeyi benden çıkaracağım.”