Julian Nagelsmann’ın DFB’de yapılacaklar listesi: ABD turu, EM fikri ve yeni soru

Kemal

New member
Julian Nagelsmann kendisini “hareketten zevk alan biri” olarak tanıttı. İki haftadan biraz fazla bir süre sonra milli futbol takımıyla birlikte ABD’ye uçacak olan yeni milli teknik direktörün yapılacaklar listesinde de konu ve görev sıkıntısı yok.

İlkay Gündoğan milli takımın kaptanlığını sürdürüyor

Kaptan: Nagelsmann, DFB sözleşmesini imzalamadan bir gün önce İlkay Gündoğan’ı arayarak 69 kez milli olan oyuncuya, kaptan olarak kendi liderliğinde milli takımı evinde 2024 Avrupa Şampiyonası’na taşıyacağını bildirdi. Nagelsmann, selefi Hansi Flick’in aldığı son kararlardan birini temel alıyor. “Bu konuyu bırakacağım. İlkay’a hem kişi hem de oyuncu olarak son derece güveniyorum” şeklinde gerekçe gösterildi. 32 yaşındaki Gündoğan hâlâ takım hiyerarşisinin zirvesinde ve bu nedenle yeni antrenörlük çözümünün ilk küçük kazananı gibi hissedebilir.

Yardımcı antrenör: Nagelsmann, Benjamin Glück’ü DFB’ye yanında getiriyor. 37 yaşındaki oyuncu zaten Hoffenheim, Leipzig’de ve ayrıca FC Bayern’de çok yakın bir sırdaştı. Bir de Sandro Wagner (35) var. Nagelsmann bir zamanlar eski milli oyuncuyu Hoffenheim’da çalıştırmıştı. En son Unterhaching’in terfi koçu olan Wagner, Fransa’ya karşı kazanılan 2-1’lik kurtarıcı galibiyette geçici takım patronu Rudi Völler’e başarıyla asist yaptı. Nagelsmann ayrıca “Rudi’yi koçluk ekibinin bir parçası olarak” görüyor. DFB spor direktörü, kendi evindeki Avrupa Şampiyonası yolunda takıma “yakın” olmaya devam edecek. Völler, “Ama ben yedek kulübesine çıkmayacağım” dedi.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

EM rotası: Taktik manyağı Nagelsmann’ın kafasında zaten bir oyun fikri var. Ancak DFB’de neredeyse hiç antrenman süresinin olmadığını biliyor. “Plan kulüpteki kadar karmaşık ve karmaşık olmayacak” dedi. Völler’in Fransa’daki zaferindeki gibi basitlik de önemli bir nokta. Onun için “14 farklı temel emir” olmayacak. Nagelsmann, “çekici futbol” fikrine çarpıcı bir manşet verdi: “Rakip kalesine yönelik sağlıklı saldırganlık”. Milli takımın taraftarı yeniden heyecanlandırması gerekiyor.

ABD gezisi: Uçak 9 Ekim’de Frankfurt’tan Boston’a havalanacak. Birkaç gün önceden, Nagelsmann’ın 14 Ekim’de Hartford’da ABD takımına karşı ve üç gün sonra (yerel saatle) Philadelphia’da Meksika’ya karşı oynanacak hazırlık maçları için ilk kadrosunu belirlemesi gerekiyor. Jet lag ve seyahatin fiziksel zorluğuna atıfta bulunarak, “ABD’ye böyle bir seyahatin her zaman artıları ve eksileri vardır” dedi. Ancak kişisel olarak kendisi için “büyük bir profesyonel” olduğunu düşünüyor çünkü takımla hemen yoğun bir zaman geçirebiliyor. Gelecek yaz evimizde oynanacak turnuvanın küçük bir ön tadı.

Julian Nagelsmann, Manuel Neuer’e iyileşmesi için zaman tanıyor

Takım: Nagelsmann tanıtımı sırasında “Her milli oyuncuyu tanıyorum” diye vurguladı. Artık onun “ana irtibat kişisi” sizsiniz. Ayrıca uluslararası oyun saatleri dışında da yakın temas halinde kalmak istiyor. Ayrıca geri getirmesi gereken Joshua Kimmich, Leroy Sané, Jamal Musiala ve Leon Goretzka’nın etrafındaki büyük Bayern blokunu da sabırsızlıkla bekliyor: “Bu oyuncularla çalışmaktan gerçekten keyif aldım.”

Kaleci sorusu: Manuel Neuer’e ne olacak? Milli antrenör ile uzun süredir DFB kaptanlığı yapan oyuncu arasındaki ilişki, kalecinin ciddi bacak sakatlığı sonrasında FC Bayern’de kötü durumdaydı. Neuer’in sırdaşı ve kaleci antrenörü Toni Tapalovic de Nagelsmann’ın inisiyatifine başvurmak zorunda kaldı. Nagelsmann, bir kez daha zirvede yer alan sağlıklı yeni bir oyuncunun Avrupa Şampiyonası’nda 1 numara olma şansının olup olmayacağı sorusunu yanıtsız bıraktı. Şöyle yanıtladı: “En önemli şey, Bayern antrenörü olarak bunu da söyledim, Manu’ya sağlıklı olması ve yüzde 100 performansa dönmesi için ihtiyaç duyduğu zamanı vermemiz. Durum ortaya çıktığında değerlendireceğiz” dedi.