İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın su artırımı açıklamalarına karşılık: İstanbul’a bu biçimde sevda olmaz

celikci

New member
İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın su artırımı açıklamalarına karşılık: İstanbul’a bu biçimde sevda olmaz
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, mega kentteki su artırımı tartışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşılık verdi. “İSKİ’nin konuştuğu maliyetler bir sonuç” diyen İmamoğlu 2019’dan beri elektriğe hükümetin yüzde 300’e yakın artırım yaptığını, kurumun en büyük masrafının elektrik olduğunu, doğal gazda artışın yüzde 100’den çok olduğunu belirterek su artırımının zarurî olduğunu söylemiş oldu.

“YAPTIĞINIZ SUÇTUR”

AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilen su artırımının kasıtlı olduğunu söyleyen İmamoğlu, “İSKİ’yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlara bir haberim var. Yaptığınız kabahattir. Zira yasaya göre, İSKİ maliyeti altında su temini yapamaz. Sizin öfkeniz yüzünden milyarlarca lira ziyana girecek olan İSKİ, emin olun epey kısa vadede bu ziyanı yeni tarifeye ret oyu veren her üyedenrücu ettirilecek.” dedi.

“BÖYLE BİR KAVRAM OLMAZ”

Bizim belediyeler, sizin belediyeler üzere kavramın olmaması gerektiğini belirten İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız bize KDV üzerinden ileti veriyor. Ben hayli keder duyuyorum. ‘İstanbul sevdam’ diyorsanız sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’a bu biçimde sevda olmaz. Bizim belediyeler, sizin belediyeler. bu biçimde bir kavram esasen olmaz. Eşit olmalı tüm belediyeler.” tabirlerini kullandı.

“2019 SEÇİMLERİ TRAVMLARA SEBEP OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan
ile diyalog halinde çalışmayı dilek ettiklerini söyleyen İmamoğlu, “2019 seçimlerinden daha sonra arzum, cumhurbaşkanımızın bu kente hizmet eden belediye lideriyle sıkı diyalog, istişare, bir ortada niyet üretme, işbirliği yapmaya uygun bir diyalog yeri. Hala 2019’daki seçimin insanların zihninde diğer travmalara sebep olduğunu görüyorum.” dedi.

“İSKİ ÜZERE KURUMLAR DESTEKLENMELİ”

İstanbul’un İstanbullunun olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Arkadaşlar İBB kimin ya? İstanbul İstanbullunun. İstanbul dünya kenti. Ben bu anlayışı bu yaklaşımı anlayamıyorum. Şu mecliste yapılan zulmün o kötülük dolu hareketlerin uyarılmasına dönük atılım beklerken dün bir daha bizimle yarışan konuşmaların yapılması Ankara’dan beni epey üzmektedir. Memleketin uygun olması için İSKİ üzere kurumlar desteklenmeli.” halinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki su artırımı tartışmalarına ait, “İstanbul yüzde 25’in üzerinde artırım talebiyle Meclis’e geldi. Mecliste natürel tartı bizde olduğu için arkadaşlarımız bunların bu artırım talebine evet demediler. Biz vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Zira bunlar seçim öncesi ne diyorlardı suya ekmeğe indirim getireceğiz. Belediyeler KDV oranında indirim yapsın” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu, İktisat, Yeni, Haberler