“İlişki sırası bendeydi” deyip evli sevgilisini öldüren bayana, müebbet mahpus talebi

celikci

New member
“İlişki sırası bendeydi” deyip evli sevgilisini öldüren bayana, müebbet mahpus talebi
Başkent’te Lider Çelik, 16 Aralık 2020’de 2 çocuğunun annesi Seher Çelik ve sevgilisi Gülyeşim Kavuştuk ile birlikte yaşadığı Pursaklar Ayyıldız Mahallesi, Mithatpaşa Sokak’taki meskeninde göğsünden bıçaklandı. Eşinin ihbarı üzerine adrese gelen sıhhat takımları tarafınca hastaneye kaldırılan Çelik, tabiplerin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Çelik’i, eşi Seher ile bir arada yaşadığı sevgilisi Gülyeşim Kavuştuk’un öldürdüğü belirlendi. Polis tarafınca gözaltına alınan Gülyeşim Kavuştuk, savcılık sözünün akabinde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

“BANA İLGİ İÇİN KELAM VERMİŞTİ”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmanın akabinde Gülyeşim Kavuştuk hakkında ‘kasten öldürme’ hatasından müebbet mahpus cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede tabirine yer verilen 2 çocuk annesi Gülyeşim Kavuştuk, Çelik ile yaklaşık 12 yıllık bağlantıları olduğunu belirterek, “Çelik’in eşi Seher bağlantımızı öğrenince eşime söylemiş oldu. Ben de boşanmak zorunda kaldım. daha sonra üçümüz birlikte yaşamaya başladık. Olay gecesi, uyuşturucu kullandıktan daha sonra Başkan’a bir arada olmak istediğimi söylemiş oldum. Lider, eşi Seher ile birlikte olduktan daha sonra yanıma geleceğini söylemiş oldu. daha sonra Lider ile bir arada yürüyüşe çıktık. Bana bağ konusunda yemin etti. Konuta döndüğümüzde odasına gidip uyumak istediğini söylemiş oldu. Bu sırada Seher de ‘Ben de Başkan ile birlikte olmak istiyorum’ dedi. Başkan’ın odasına girip kapıyı arttan kilitledim. Seher kapıyı zorlayınca, ‘ayağım acıdı’ diye bağırması üzerine Lider bana yumrukla vurdu. Başkan sonrasındasında odadan çıkarak Seher’in odasına gitti. Ben de öfkelenerek mutfağa giderek ekmek bıçağını alarak salonda beklemeye başladım. Başkan geldiğinde korkutmak gayeli bıçağı havaya kaldırdım. daha sonra tekrar mutfağa gittiğimde bıçağın üzerinde kan gördüm. Uyuşturucunun tesiriyle tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum. En son Öncü’nün yerde yattığını hatırlıyorum. Konuttan çıkıp Pursaklar Polis Merkezi’ne giderek teslim oldum” diye konuştu.

“EŞİMİ ÇOK SEVDİĞİM İÇİN KABUL ETTİM”

Şikayetçi Seher Çelik ise 19 yıldır evli olduğunu, 2 çocuğunun babası Başkan Çelik’in, Gülyeşim Kavuştuk ile bağını öğrendikten daha sonra eşini epeyce sevdiği için bırakamadığını ve bir süre daha sonra eşi ve sevgilisiyle bir arada yaşamayı kabul ettiğini söylemiş oldu. Olay gecesi ise Gülyeşim Kavuştuk’un bağa girme tartışması daha sonrası eşini öldürdüğünü, şikayetçi olduğunu söylemiş oldu.

MÜEBBET MAHPUSU İSTENDİ

İsimli Tıp Kurumu’ndan alınan rapora da yer verilen iddianamede Başkan Çelik’in, göğüs bölgesine aldığı bir bıçak darbesiyle öldüğünün belirlendiği anlatılarak, şüphelinin ‘kasten öldürme’ hatasından müebbet mahpusla cezalandırılması talep edildi. Sanık Gülyeşim Kavuştuk, iddianameyi kabul eden Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Özkan Arslan