İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, gelecek seçim için kestirimde bulundu: Yüzde 60’ın üstünde oy alacağız

celikci

New member
İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, gelecek seçim için kestirimde bulundu: Yüzde 60’ın üstünde oy alacağız
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın, geçtiğimiz 31 Mayıs’ta temelini attığı “KİPTAŞ Tuzla Meydan Evleri”ne müracaatta bulunan vatandaşlar için kura çekim merasimi düzenlendi. Merasime İBB Lideri Ekrem İmamoğlu da katıldı.

“BANA OY VERİLECEĞİNE DAİR İNANCIM TAM”

İmamoğlu, programdaki konuşmasında, bir daha sonraki İstanbul seçimlerine de değinerek, “Bu anlayışla ve bu hararetle çalışmak zorundayız. İstanbul halkı, onun için bize yüzde 55’e yakın oy verdi. tekrarki seçimde İstanbul halkı, bize, en az yüzde 60’ın üstünde oy verecek. Biz, bu kadar yürekli bir çalışmanın içerisindeyiz. Hiç kimseyi siyasi görüşü ile ayırt etmeksizin; bugün aleyhimizde konuşan kimi kurumların temsilcileri dahi bize oy verebilecek. Hatta birtakım siyasi kimliklerin evlatlarının, torunlarının bile bugünden oylarına talip olduğumu ve onların da bana oy vereceğini olan inancımı bir dahaleyerek, bu şuurla ve bu akılla bütün arkadaşlarımın çalışmasını; yürekli bir biçimde, kucaklayıcı bir formda çalışmasını diliyorum” kelamlarına yer verdi.

Toplumsal konut üretimi ve kentsel dönüşüm süreçleriyle ilgili iki değerli hususa değinen İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

“İstanbulluların, 3.9 ya da 4.2’de bile ‘Acaba bana ne olacak’ diye tasa duymadıkları bir İstanbul var etme uğraşı ortasında olacağız. Birçok vakit -ben bunu yaşıyorum- bina ya da konut sahipleri, ömürlerinin daha önünde ne yazık ki maddi çıkarlarını ön planda tutabiliyorlar. Ben, bunları açık ve net söylemekle yükümlüyüm. Ben, bu sürecin her tarafında oturdum. Her tarafında oturduğum için de o aklı biliyorum. Vatandaşımızın, bu bakış açısını tümden yadırgamıyorum. Olağan bir kentte, zelzeleyle yüzleşmek zorunda olmayan bir kentte olsak, bunları duymayız, geçeriz. Bu kentin binaları, geçmişten bugüne eskimiş ve ne yazık ki, yanlış yapılmış. 25-30 sene söylemiş olduğiniz şey, yapı ömrü açısından daha dün demektir. Daha dün yapılmış kimi binaların, akşamdan sabaha resen yıkıldığını gördüğümüz bir kentte, hiç bir vatandaşımızın bu türlü tutum almasına, davranışına tahammülümüz yok. Bu hali göstererek, yalnızca kendi canlarını değil, orada bu sürecin bir an evvel olgunlaşmasını isteyen komşularının, vatandaşlarımızın da canlarını tehlikeye atıyorlar. Ve Allah korusun ki, Allah gecinden versin ki, bizim sarsıntısı ne vakit yaşayacağımızı bilmediğimiz bu kentte, zelzelesi yaşadıktan daha sonra ahlanmanın, vahlanmanın bize hiç bir yararı olmayacak.

“DEPREM BÜTÇESİNİ DÜŞÜRDÜĞÜMÜZ ARGÜMANLARI GERÇEK DIŞI”

“KİMSE BUNU YUTMAZ”

Durup dururken bu kentin gündemine hem ağırlaşma hem bu kenti tehdit altına sokma hem bu kenti gelecek manasında geri dönülmez bir karanlık tünele sokma manasına gelen, ömrün bütün hayat ögelerini yok sayan ‘Beton Kanal’a yüz milyarlarca ayırmayı taahhüt eden aklın, kelamım ona burada bir sorun bir maraz çıkartma gayretidir. Kimse bunu yutmaz.

“BENİ UYARDILAR”

İhalesi iptal edilen Silahtarağa’daki arıtma tesisiyle ilgili de konuşayım. Arkadaş, demeyecektim, diyeceğim: Beni birinci uyaran, ‘Bu, buraya yapılmaz’ diyen kendi ilçe belediye lideriniz. Birinci aylarındaydım Belediye Başkanlığımın. Eyüpsultan’da gezerken, Kâğıthane’ye hakikat giderken beni birinci uyaran ilçe belediye başkanınızdı. daha sonra bunu İSKİ’ye sorduğumda, çalışma istediğimde, gelen bilimsel rapor, ‘Asla buna muhtaçlık yoktur’ diyor. 200 dönüme yakın, Haliç’in kıyısında, Sayın Cumhurbaşkanı’nın da ‘Kendi elimle diktiğim’ dediği ağaçların da 30 yıllık, 25 yıllık ağaçların da kesilerek yapılmak istenen oradaki arıtma tesisinin gerekli olmadığını bilimsel olarak önümüze koydular. Zira Baltalimanı’ndaki tesis ve Yenikapı’nın bir daha yapılan ihalesi ile elde edeceği kapasite ve oradaki biyolojik, ileri biyolojik tesisin olgunlaşmasıyla aslında orada bu biçimde bir gereksinimin olmadığı net olarak, bilimsel olarak önümüze koyduktan daha sonra, bizim iptal ettiğimiz bu proje. Bir diğer boyutuyla; ‘Ne yaparsanız yapın, istediğiniz üzere arıtın, asla arıtılan suyu Haliç’e veremezsiniz’ denilen bilimsel rapor var. Bunlar, bu arıtılan suyu, Haliç’e vereceklerdi. Bu kadar boyutu olan bir projeyi, bir bakan yardımcısı her gün anlatıyor. Ne kadar sevmiş.”