HDP vilayet binasını basıp bir kişiyi öldüren saldırganın tabiri pes dedirtti: Pişman değilim

celikci

New member
HDP vilayet binasını basıp bir kişiyi öldüren saldırganın tabiri pes dedirtti: Pişman değilim
HDP İzmir Vilayet Başkanlığına silahlı atak düzenleyen Onur Gencer, o sırada içeride bulunan parti çalışanı Deniz Poyraz’ı (38) öldürdü. Cinayet daha sonrası polise teslim olan Gencer, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetteki birinci tabirinde “kimselerle bir irtibatım yok. Ayrıca ekleyeceğim bir konu yoktur. Aksiyonu kendim planladım. Silahı kendim temin ettim. Hedefim içimi soğutmaktı.” diyen Gencer, çabucak sonrasında da tabirini yenidenladı.

“PİŞMAN DEĞİLİM”

Hürriyet’in haberine nazaran tasarlayarak öldürme cürmünden tutuklanan Gencer, sözünde özetle şunları söylemiş oldu: “İçimdeki intikam ateşini Barış Atay, Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan, Leyla Zana, Pervin Buldan isimli şahısları öldürerek söndürebileceğimi fark ettim. Ocak ayında 60 bin TL kredi kullandım. Bana bu hücumda kullanmam için kimse para vermedi. İş merkezine girdiğimde süratli bir biçimde 2. kata çıktım ve kapının açık olduğunu gördüm. Havluya sarılı silahı aldım, kapıyı ittim açıldı. Birden bir ses duydum ve bir el ateş ettim. Ben öldürdüğüm kişinin ismini bilmiyorum, hiç görmedim. HDP Vilayet merkezinde olduğu ve terörist olduğunu düşündüğüm için öldürdüm. Benim hiç bir terör örgütü ile irtibatı ilgi yahut bağım yoktur. Bunu tek başıma yaptım. Pişman değilim.”

ÇANTASINDAN BIÇAK VE PARA ÇIKTI

Öte yandan atakla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Binanın bulunduğu yere taksiyle giden Onur Gencer’in elindeki çantada, bıçak ve bir ölçü para olduğu öğrenildi. Gencer’in, saldırıyı Amerikan üretimi olan Ruger marka 9 mm tabancayla gerçekleştirdiği, şarjördeki 10 mermiyi de ateşlediği açıklandı. hadiseden daha sonra Gencer’in üzerinde yahut çantasında diğer ateşli silah bulunmadığı öğrenildi. Şair Eşref Bulvarı’ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir Vilayet Başkanlığı’na dün giren Onur Gencer, bakılırsavli Deniz Poyraz’ı tabancayla öldürmüştü. Deniz Poyraz’ın cenazesi bugün Kadıfekale’de toprağa verilecek.