CHP’li eski liderin şahidi palavra beyanın hata olduğunu öğrendikten daha sonra sözünü değiştirdi

celikci

New member
CHP’li eski liderin şahidi palavra beyanın hata olduğunu öğrendikten daha sonra sözünü değiştirdi
Anadolu 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık G.Ö.A. ile şikayetçi genç kız D.A. katıldı. Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada CHP Ümraniye Gençlik Kolları eski lideri G.Ö.A.’nın şahidi olarak dinlenen M.A., olay günü saat geç olduğu için sanıktan kendilerini bırakmasını istediklerini, 5 bireyle bir arada araca bindiğini, D.A.’nın art koltukta oturduğunu anlattı. Şahit M.A. araçtan inerken ortamda rastgele bir olumsuzluk olmadığını belirterek, “hemen çabucak şikayet müracaatında bulunulmamışken D.A. benimle irtibata geçti. Bana, sanığın kendisine cinsel tacizde bulunmak istediğini söylemiş oldu. Benim partiden ayrılmam daha sonrasında benimle ilgili olarak da sanık tarafınca tacize uğradığım iması yapılmıştır. Lakin bu biçimde bir durum yaşanmamıştır. Sanık benim arkadaşım olur, kendisi ile hala görüşürüm” diye konuştu.

SÖZÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

Bu sırada şikayetçi D.A.’nın avukatı kelam alarak, “Müvekkilim ile yapılan görüşme kayıt altına alınmıştır. Palavra tanıklık cürümdür, yasal yollara başvurabileceğimizi hatırlatarak, şahitten gerçekleri söylemesini talep ediyoruz” dedi. Bunun üzerine M.A. da görüşmenin kayıt altına alındığını bilmediğini ve isteği olmadığını kaydederek, “Sadece yapmış olduğumuz görüşme esnasında sanığın vakit zaman bana yönelik de yakın davranışlarının olduğunu, elini omzuma attığını, müştekinin olayı bana anlatması daha sonrasında kendimin de rahatsızlık duyarak ‘Acaba mı’ diye düşünmeye başladığımı söylemiş oldum. Kayıt var ise dinlenebilir. Başka beyanlarım gerçek ve geçerlidir.Ancak bana olay anlatıldıktan daha sonra ben sanıkla görüştüm, arkadaşlığımız hala de devam etmektedir sözlerini kullandı. Şahit G.U. ise, olayı görmediğini ama duyduğunu belirterek, “G.Ö.A., D.A.’dan özür dilesin husus kapansın” formunda konuşmalar yapıldığını söylemiş oldu.

“BANA DA ALAKAYA GİRME TEKLİFİNDE BULUNDU”

Şahit T.A., sanığın arkadaşının kendisini telefonla arayarak, savları dediğini lisana getirerek, “Ben de bu biçimde bir olayı gerçekleştirebileceğini söylemiş oldum. Zira 2020 yılının Mart ayında baş başa kaldığımız sırada, sanık gerginlik yaşadığını söyleyerek, bana cinsel bağa girme teklifinde bulundu. D.A. ile birebir gün şikayetçi oldum, benim belgemde takipsizlik sonucu verildi” dedi. Mahkeme başka şahitlerin da dinlenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

5 YILA KADAR MAHPUSU İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan davanın iddianamesinde sanık G.Ö.A.hakkında 12 Mart 2020’de Dudullu Zirvesi’nde müşteki D.A.’ya cinsel hücumda bulunduğu öne sürülerek, “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıö cürmünden 2 yıldan 5 yıla kadar mahpusu talep ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı