Yusuf Halaçoğlu: Terörist Sakine Cansız CHP’li vekilin akrabası

Leyla

Global Mod
Global Mod
Türk Tarih Kurumu Eski Lideri ve UYGUN Parti 24, 25 ve 26. Periyot Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtladı.

“CHP Eski İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu hakkında bir argümanınız var. Paris’te öldürülen teröristle öldürülen akrabalık bağı olduğu tarafında araştırılmasını istiyorsunuz. Bu mevzu hakkında neler söylersiniz?” biçimindeki soruya yanıt veren Halaçoğlu, “Onunla ilgili söylemedim. Kaftancıoğlu ile akrabalık bağı olduğunu ben hiç söylemedim. Benim söylemiş olduğim diğerdi. Paris’te öldürülen Sakine Cansız’ın Sara isminde bir Ermeni olduğunu, annesinin CHP’den öteki bir milletvekili ile akraba olduğunu söylemiş oldum. Kim olduğunu burada söylemem hakikat değil” dedi.

Biroldukça yerde isimler bildiğini fakat isim zikretmediğini söyleyen Halaçoğlu bu kişinin şu anda CHP milletvekili olmadığını söylemiş oldu. Halaçoğlu söylerine şöyleki devam etti:

“Kendilerini Kürt gösteren Ermeni dönmeleri vardır, bu niçinle PKK’yı bir Kürt hareketi olarak görmemeniz gerektiğini de söylemiş oldum. Bunu söylemiş oldukten daha sonra benim nazaranvden alınmam için önergeler verildi ancak ben direndim. Elimde listeler var lakin açıklamam dedim. Bunu açıklamak istiyorlarsa bireylerin kendisi açıklasın.

Ermeni soykırımını kabul etmesi ötürüsıyla da Kaftancıoğlu’na sert çıktım tabi ki çıkarım. Teröristin gerisinden taziye bildirisi yayınlamasına da sert çıktım.”

PKK’lı terörist Sakine Cansız (solda).