Yusuf Halaçoğlu: Akşener’i eleştirince ‘İstifa ediyorum’ yanıtını aldım

Leyla

Global Mod
Global Mod
Türk Tarih Kurumu Eski Lideri ve GÜZEL Parti 24, 25 ve 26. Periyot Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtladı.

“İYİ Parti’ye katıldığınız için pişman mısınız?” şeklindeki soruya karşılık veren Halaçoğlu, “Hayır. DÜZGÜN Parti’yi kurarken çok hoş bir vizyon belirlemiştik. sağcı, solcu, merkezde olmayan bir siyasi yapı olarak belirlemiştik. Bunun için ‘vatanseverlik’ temeline oturmuş bir siyasi yapıdan bahsediyorduk. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes kendisini orada bulacaktı. Rastgele bir ayrım yapılmadan her insanın kendisini orada bulacağı bir siyasi yapı olacaktı.” dedi.

“İYİ PARTİ KONGRESİ AMERİKA’YI ENDİŞELENDİRDİ”

Başlangıçta hayli düzgün bir rüzgar alındığını söz eden Halaçoğlu, “1 Nisan’da kongre yaptık. Yüksek iştirak oldu. Bu birtakım yerleri endişelendirdi. Bilhassa Amerika’yı.” sözlerini kullandı.

Dönemin ABD elçisinin Akşener ile görüşmek istediğini söyleyen Halaçoğlu, “Biz kabul etmedik. Görüşmemiz hakikat olmaz dedik. Görüşülmedi lakin daha sonrasında Meral Hanım merkez partisi haline getirdi partiyi. Ben merkez partiyi de kabul etmiyorum. vatanseverlik temeli üzerinde oturmuş bir siyasi yapı düşünüyordum. onlar farklı bir şey düşünebilir.” diye konuştu.

“PARTİNİN SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİLER”

İYİ Parti’nin ‘Türkiye’yi Türkler yönetmeli’ lafına karşı çıktığını belirten Halaçoğlu, bu lafına niye karşı çıkıldığını anlamadığını söylemiş oldu. Halaçoğlu, “Partinin tüzüğünde buna karşı çıkan bir anlayış yoktu. daha sonra sistemi değiştirdiler. Ben Kayseri 1. kolay milletvekili adayı gösterdiler. Ben İzmir’de yaşıyorum, gidemediğim yerin adayı olmam dedim. Ben buna karşın partim için çaba ettim” açıklamasında bulundu.

“AKŞENER ‘İSTİFA EDİYORUM’ DEDİ”

Ağustos ayından evvel Afyonkarahisar’da bir istişare toplantısı yapıldığını ve orada bir konuşma yaptığını belirten Halaçoğlu, “Orada bir konuşma yaptım. Dedim ki ‘Hani iktidar olmak istiyordunuz, hani yüzde 17,5 kemik oyunuz vardı? Hani cumhurbaşkanı olacaktınız, olamadınız. Lakin hala başarılıyız diyorsunuz. bu biçimde ne farkı kaldı geçmişteki partimizden’ dedim. Buna ‘Meral Hanım’dan istifa ediyorum’ karşılığı aldım. daha sonra herkes koşuşturdu, baktım tekrar genel lider oldu, ben de istifa ettim. İnanç tazelemesi gerektiğini söylemiş oldum, bundan dolayı uyuşmadık. Bu benim anlayışıma aykırı geliyor. Ben bir muhalefet partisinin ‘Başarılıyım’ diyorsa daima muhalefette kalmaya istek gösterdiğini düşünüyorum.” diye konuştu.