Yunanistan’ın ‘Yardıma hazırız’ kelamı lafta kaldı

Leyla

Global Mod
Global Mod
Türkiye’deki orman yangınları için yardıma hazır olduklarını söyleyen Yunan hükümeti, yardım faaliyetini organize eden Avrupa Birliği Sivil Muhafaza Sistemi’nin davetine cevap vermekten kaçındı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 29 Temmuz’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak Türkiye’deki yangın çalışmalarına takviye olmaya hazır olduklarını söylemiş oldu.

İSPANYA VE HIRVATİSTAN HAREKETE GEÇTİ

AB Dış Bağlar ve Güvenlik Siyaseti Yüksek Temsilcisi ve Kurul Lider Yardımcısı Josep Borrell, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam etmekte olan yangınlar için 30 Temmuz’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak AB’nin, Türkiye’de devam eden yangınlar için yardım edebileceğini söylemiş oldu.

AFAD, Türk Dışişleri Bakanlığıyla eşgüdüm halinde, Avrupa Birliği Sivil Muhafaza Sistemi’ne yangın söndürme uçaklarının temini için başvurdu. Müracaatın akabinde Avrupa Birliği Sivil Müdafaa Düzeneği üye ülkelere takviye daveti yaparak yardım faaliyetinin organize edilmesine girişti. Bunun sonucunda İspanya ve Hırvatistan, Türkiye’ye uçak göndermek için harekete geçti. Fakat Yunanistan, Avrupa Birliği Sivil Müdafaa Sistemi üzerinden yapılan talebe cevap vermedi.

YUNANİSTAN’DA YANGINLAR SÜRÜYOR

Ayrıyeten, Yunan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğini arayarak, Türkiye’ye yardım etmeyi öngördüklerini, fakat kendi ülkelerindeki yangınlar niçiniyle yardım edemeyeceklerini bildirdi.