Yılmaz Özdil’den kendisine sert çıkan Uğur Dündar’a karşılık: İddianamedekileri sormayayım mı?

Leyla

Global Mod
Global Mod
Sözcü müellifi Yılmaz Özdil’in Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da tutuklanmasına ait toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşım Uğur Dündar’ın sert reaksiyonuna niye olmuştu.

Artı 1 TV’nin kuruluşuna ‘SBK dayanak oldu’ argümanı

Kurucuları içinde Uğur Dündar’ın da bulunduğu Artı 1 TV’ye Sezgin Baran Korkmaz’ın dayanak olduğu savında bulunan Özdil, şu tabirleri kullanmıştı:

SBK’nın (Sezgin Baran Korkmaz) kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ancak söylemem demedim, tersine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor. Dürüst ve sağlam (!) araştırmacı gazeteciler niçin bu konudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?

“Karşıma çıkarsan epeyce kötü yaparım”

Bu paylaşıma, gazeteci Uğur Dündar, Tele 1’de katıldığı canlı yayında sert çıkmış ve kendisini en yakından tanıyan isimlerden birinin Özdil olduğunu tabir ederek, “Yazıklar olsun. Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmeyeceksin, sana hakkımı helal etmiyorum. Sen nasıl olur da benim namusuma, gururuma ima yollu laf söylersin, ayıp değil mi utan be utan! Yazıklar olsun sana, yerin tabanına gir. Karşıma çıkarsan fazlaca üzücü yaparım” demişti.

Özdil’den Dündar’a “Sormayayım bu biçimde”

Dündar’ın Tele1 yayınındaki kelamlarına Özdil toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamayla karşılık verdi. Sezgin Baran Korkmaz’ın iddianamesinde yazılanları sorduğunu söyleyen Özdil, “Tele1’de bedelli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım bu biçimde” tabirlerini kullandı.