YETERLİ Parti’nin CHP’nin ortak miting teklifini reddettiği sav edildi

Leyla

Global Mod
Global Mod
HDP’nin tutuklu eski Eş Lideri Selahattin Demirtaş, dövizdeki artışları fırsat bilerek muhalefet partilerine ortak miting daveti yapmıştı. Demirtaş’ın bu davetine CHP’den jet süratiyle karşılık geldi. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, ‘Haydi meydana’ diyorum. Birinci mitingimiz Mersin’de!” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun miting sonucu konuşulmaya devam ederken HaberTürk muharriri Muharrem Sarıkaya’dan dikkat çeken bir tez geldi. Sarıkaya, bugünkü yazısında, CHP’nin ÂLÂ Parti’ye ortak miting teklifinde bulunduğunu lakin olumsuz cevap aldığını öne sürdü.

“CHP’NİN MİTİNG TEKLİFİNE OLUMLU BAKILMADI”

Sarıkaya, parti kaynaklarından edindiği ayrıntıları şu biçimde aktardı; “İYİ Parti’ye ittifak ortaklarından ‘ortak miting’ önerisi gelmiş; partinin Genel Yönetim Şurası’nda mevzu masaya yatırılmış ve olumlu bakılmadığı bilgisinin iletilmesine karar verilmiş. Bunun niye yapıldığını sordum, ‘Eğer birlikte miting yapmış olsaydık, bizimle birlikte olmak isteyenlerin tercihini etkileyecektik’ diye çok diplomatik cevapla karşılaştım. İki partinin farklı vakit içinderda ve yerlerde miting yapması halinde getirisinin daha fazla olacağına da bu etapta vurgu yapıldı.”