Yeni yasama yılı başlıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’te konuşuyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
TBMM Genel Şurası, 27. Periyot 5. Yasama Yılı için özel gündemle toplanıyor. TBMM Lideri Mustafa Şentop, yasama yılının açılışı ötürüsıyla Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

TBMM Lideri Mustafa Şentop’un açıklamalarının akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasama yılı açılışı ötürüsıyla milletvekillerine hitap ediyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlıkları:

Meclis’imiz iki kere gazilik unvanı ile müşerref olmuş, müstesna bir kurumdur.

Her biri başkasından ağır geçen yasama senelerında gece gündüz çalışarak ülkesine hizmet eden siz kıymetli milletvekillerinin uğraşı tarihe takdirle kaydedilmiştir.

Malazgirt Zaferi’nden beri bu topraklardaki varlığımızın sürmesi için emek veren şehitlerimizi, gazilerimi rahmetle anıyorum. Meclis’imiz iki kez gazilik unvanı ile müşerref olmuştur. 15 Temmuz’da Meclisimiz kirli ellerin bu kutlu çatıya değmesine müsaade vermemiştir. Her biri başkasından daha ağır geçen yasama senelerında ülkelerine hizmet eden vekillerimizin uğraşları hürmetle tarihe kaydedilmiştir.

YENİ ANAYASA BİLDİRİSİ

Milletimiz şunu artık fazlaca uygun biliyor; TBMM’nin ışıkları açık ise, milletvekilleri çalışıyor ise Allah’ın müsaadesi ile bu milletin sırtı yere gelmez. Son senelerda üretkenliği daha da artan Meclisimizin 2023 gayeleri ve 2053 vizyonu için elinden geleni yapacağından kuşku duymuyorum. Yeni anayasanın muvaffakiyet ile hayata geçirileceğini umut ediyorum.

Partiler anayasa tekliflerini kamuoyu ile paylaşmalı. Yeni anayasa milletimize verebileceğimiz en hoş 2023 armağanı olacaktır. Anayasa teklifimize dayanak ve katkı verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

İnşallah önümüzdeki haftalarda Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir daha bir ortaya geleceğiz.

Karabağ Savaşı sırasında ve daha sonrasında yaşananlar bizim için de turnusol kağıdı vazifesi görmüştür.

Milletimizin geçmişinde ne soykırım ne de sömürgecilik lekesi vardır. Tüm gayretimizi alnımızın akıyla veriyoruz.

İşgal altındaki topraklarını kurtarma uğraşı veren bir ülkeye ve ona dayanak veren Türkiye’ye buram buram nefret kokan tavırları asla unutmayacağız. Biz kardeşliğin, yoldaşlığın, işbirliğinin kadrini değerini bilen bir ülkeyiz. Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizi korurken Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iki devletli tahlil arayışlarına takviye olduk. Batı Trakya’daki Türk ve Müslüman ögelerin memleketler arası mutabakatlarla sağlanan haklarını korumak için gayrete devam edeceğiz.

Herkese gönül kapımızı sonuna kadar açık tutacağız. Nerede bir mazlum bir mağdur var ise daima yanlarında olmaya çaba göstereceğiz ve gösterdik.

Geçtiğimiz günlerde New York4ta açılışını yaptığımız yeni Türk Evi’de pozisyonu ve mimarisi ile sembol olarak yerini almıştır. BM Genel Sekreteri başta olmak üzere epey sayıda konuğun iştirakiyle açılışı gerçekleşen Türk Konutu tüm dost ve kardeşlerimize hizmet verecektir.

Akdeniz’deki karanlık sularında kaç bin kişinin umut seyahatinde ömrünü kaybettiğinin istatistiği bile tutulamıyor.