Yavaşlayan talep ve arz konusundaki belirsizlik petrolde düşüşe yol açtı

Zübeyde

Global Mod
Global Mod
Yazar – Zhang Mengying

Investing.com – Cuma günü Asya’da petrol düşüş yaşadı. ABD’nin yavaşlayan ekonomik büyümesiyle ilgili kaygılar ve arz telaşları piyasayı baskıladı.

Brent %0,09 düşüşle 109,94 dolara inerken WTI %0,14 artarak 104,42 dolara yükseldi.

SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes’in Reuters’e yaptığı açıklamaya göre Almanya’nın üretim bilgilerindeki düşüşün yanı sıra ABD’nin hayal kırıklığı yaratan imalat ve hizmet satın alma müdürleri endeksi (PMI) daha sonrası ham petrol vadeli süreçleri satış moduna girdi.

Rus ham petrolünün petrol kompleksini vurduğuna ve üretimi artırması için OPEC üstündeki baskının arttığına işaret eden Innes, “Bu şartlarda yüksek ham petrol meblağları, arz girdilerindeki artışa yahut arttığı algısına karşı çok hassas olacak.” dedi.

OPEC+, Ağustos ayında günlük 648.000 varil üretim artışı planına muhtemelen sadık kalacak. Reuters’e bakılırsa ABD Lideri Joe Biden’in Suudi Arabistan’ı ziyaret etme planıyla ham petrol meblağlarının düşmesi umut ediliyor.

aynı vakitte küme, Rus üretimindeki kayıplar ve birtakım üyelerin, petrol alanlarına düşük yatırım yapması niçiniyle aylık üretim artışı amaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

Çarşamba günü Amerikan Petrol Enstitüsü, 17 Haziran haftasında ham petrol stoklarında 5,607 milyon varil artış olduğunu bildirdi.

ABD Güç Bilgilendirme Dairesinin haftalık petrol bilgileri ise sistemsel meseleler niçiniyle en erken gelecek hafta paylaşılabilecek.