Wimbledon şampiyonu Alcaraz “büyük çocuklarla masaya oturmak” istiyor

Kemal

New member
Carlos Alcaraz, şık siyah bir smokin giyerek, Barbora Krejcikova'yı dansa davet etti. İki kez Wimbledon kazananı, yüzünde geniş bir gülümsemeyle elini Barbora Krejcikova'ya uzattı ve Champions Dinner'da Çek ile Dua Lipa'nın ritmine göre dans pistinde kısa bir tur attı. Alcaraz, Londra'daki son testi geçtiğinde de rahatlamış görünüyordu.

“Dansım daha iyi olabilir, elimden gelenin en iyisini yapacağım,” dedi 21 yaşındaki sıra dışı atlet, Centre Court'ta Novak Djokovic'e karşı yaptığı büyük final gösterisinin hemen ardından, çok sayıda kahkahaya yol açarak. Asıl işi olan en büyük tenis arenalarında, dört kez Grand Slam kazananının ritim duygusu şu anda eşsiz ve tura daha da fazla hakim olmaya hazırlanıyor. Alcaraz, özellikle yılın en önemli etkinliklerinde, her şeye gücü yetecek mi?

Kalbim ve ruhumla tenise adanmış

Dünya üçüncüsünün kendisi için koyduğu hedefler çok yüksek. Karşı konulamaz gücü ve neredeyse çocuksu oyun sevincinin eşsiz karışımıyla “Carlitos” efsanelerin yolunu takip etmek, kendi deyimiyle “büyük çocuklarla aynı masada oturmak” istiyor. Ve şampiyonluk sayısı açısından Grand Slam rekortmeni Novak Djokovic, toprak kort kralı Rafael Nadal ve “Maestro” Roger Federer gibi ikonlarla rekabet edebilmek.

Alcaraz'a karşı “kutsal çim”de üst üste ikinci final yenilgisi geçen seneye göre çok daha net olan 2:6, 2:6, 6:7 (4:7) ile Djokovic'in inanılmaz 24 Grand Slam zaferi var, Nadal 22 ve Federer 20 ile onu takip ediyor. “Sınırımın ne olduğunu bilmiyorum ve bunu düşünmek istemiyorum,” dedi Alcaraz: “Sadece anın tadını çıkarmak ve hayal kurmaya devam etmek istiyorum. Kariyerimin sonunda 25, 30, 15 veya dört olacak mı görelim. Bilmiyorum.”

Genç yaşına rağmen şu anda “üç büyük”ten daha iyi bir rekora sahip; daha önce Açık dönemde bu kadar genç yaşta dört Grand Slam şampiyonluğuna ulaşabilen tek isimler Boris Becker ile İsveçliler Björn Borg ve Mats Wilander olmuştu.

Djokovic ve ekibinin alanlarına ilerlemek için, İspanyol spor gazetesi AS'nin daha önce “harika” olarak tanımladığı Alcaraz için her şeyin yerli yerine oturması gerekiyor. Alcaraz önümüzdeki yıllarda kendini tenise adamak zorunda kalacak ve kort dışında bile mükemmeliyetçi olmak zorunda kalacak. Geçmişte sakatlıklar onu zaman zaman yavaşlattı.

Sıradaki hedef: Paris Yaz Oyunları'nda altın

Ve tabii ki bu rekabete de bağlı, ki bu rekabet İspanyol'un beş hafta içinde iki zafer kazanmasıyla daha da teşvik edilecek. US Open'da, İtalyan dünya bir numarası Jannik Sinner ve unvanını savunan Djokovic, Alcaraz'ın 25. büyük zaferini kazanmak umuduyla ona saldırmak isteyenler arasında olacak. Bir sonraki büyük hedef olan Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda Alexander Zverev de altın madalyada söz sahibi olmak istiyor.

Ancak Alcaraz, Wimbledon'da güçlü bir mesaj verdi: Gelecekte onu geçmek zor olacak.