Ulusal Görüş’ün büyük kaybı: Oğuzhan Asiltürk Hakk’a yürüdü

Leyla

Global Mod
Global Mod
Saadet Partisi Yüksek İstişare Şurası (YİK) Lideri ve Ulusal Görüş Vakfı Genel Lideri Oğuzhan Asiltürk tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında ömrünü kaybetti.

Oğuzhan Asiltürk ve eşi, 13 Eylül’de İstanbul’da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı niçiniyle rahatsızlanarak Ankara Kent Hastanesine getirilmiş, burada tedavi altına alınmıştı.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Asiltürk’ün hayatını kaybetmesine dair hastane önünde açıklama yaptı. Bakan Koca, “Son periyotlarda coroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği teşhisleriyle takip ediliyordu . sabah 09.00’da kaybetmiş bulunuyoruz. Yakınlarına sevenlerine baş sıhhati diliyorum. Başımız sağolsun yeri cennet olsun” diye konuştu.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca

Gazetecilerin, “Aşı yaptırmış mıydı” sorusuna Bakan Koca, “Aile yakınlarının isteği olmadan söylemenin hakikat olmadığı kanaatindeyim” formunda cevap verdi.

CENAZE PROGRAMI BELİRLİ OLDU

Oğuzhan Asiltürk’ün cenazesi yarın öğle Ankara Altındağ’daki Hacı Bayram Veli Cami’nde kılınacak cenaze namazının akabinde Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.

‘CAMİAMIZIN BAŞI SAĞOLSUN’

Saadet Partisi önderi Temel Karamollaoğlu
, Asiltürk’ün vefatına ait, “Yüksek İstişare Şurası Liderimiz, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve topluluğumuzun başı sağolsun. Yeri cennet, makamı âli olsun” dedi.

AK PARTİ’DEN BİRİNCİ BİLDİRİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
, Asiltürk’ün vefatı daha sonrası toplumsal medya hesabından, “Saadet Partisi Yüksek İstişare Şurası Lideri Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük ıstırap duyduk. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Yeri cennet olsun” bildirisini paylaştı.

TBMM LİDERİ ŞENTOP: ÇOK BEDELLİ SİYASET ADAMIYDI

TBMM Lideri Mustafa Şentop ise yaptığı açıklamada, “Çok pahalı siyaset adamı, değerli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk bekâ âlemine irtihal etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun. Yeri cennet olsun.” tabirlerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AİLESİNE SABIR DİLİYORUM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kıymetli devlet ve siyaset adamı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Heyeti Lideri Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yeri cennet olsun.”

BAHÇELİ: SİYASET HAYATININ SAYIN İSİMLERİNDEN BİRİYDİ

MHP başkanı Devlet Bahçeli, “Türk devlet ve siyaset hayatının sayın isimlerinden birisi olan, hem de Ulusal Görüş’ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Heyeti Başkanlığı nazaranvini de yürüten Sayın Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük bir ıstırap duyduğumu özellikle tabir etmek isterim.

Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor; saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi topluluğuna, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yeri cennet, ruhu şad, kabri parıltı olsun”
dedi.

BAKAN SOYLU: NASİHATLARIYLA MİLLET ADAMLIĞI ANLAYIŞINI DAİMA HİSSETTİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Çok temasta bulunduk. Sesiyle tembihatlarıyla, deneyimiyle bilgisiyle her konuşmamızda nasihatlarıyla birebir zamandavlet adamlığı, hem millet adamlığı tıpkı vakitte siyaset adamlığı anlayışını daima hissettirmiştir. Allah rahmet eylesin. Allah yerini cennet eylesin. Ailemize, ülkemize, yakınlarına, dostlarına ve Saadet Partisi topluluğuna hem başsağlığı tıpkı vakitte sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin.”

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935’te doğdu. Birinci ve ortaokulu, liseyi Malatya’da okudu. Üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde tamamladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni bitirdi. Özgür Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Periyot Ankara; 19, 20 ve 21. Periyot Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Ulusal Görüş başkanı Necmettin Erbakan’ın vefatının akabinde Saadet Partisi’nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk’ün, ayrıyeten kaleme aldığı “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi” isimli bir kitabı bulunmaktadır. Saadet Partisi’nin kurucuları içinde yer aldı.