Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan kardeşi hakkındaki tezlere açıklama

Leyla

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kardeşinin de payının bulunduğu bir şirketin Ulusal Eğitim Bakanlığı’na 25 milyon TL meblağında bir satış gerçekleştirdiği haberleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Toplumsal medya hesabından açıklamada bulunan Selçuk şu tabirleri kullandı: “Meslek hayatım boyunca eğitimin her alanında misyon aldım. Yalnızca bir öğretmen, bir akademisyen değil; bir fikir insanı olarak eğitim alanında sayısız projenin ortasındaydım; eğitime doğrudan/dolaylı hizmet veren epey sayıda kuruluşta sorumluluk aldım. Ulusal Eğitim Bakanı olarak nazaranve başladığım gün prestijiyle yalnızca tek bir şirkette emeğimin karşılığı olan yüzde 25 hissemden feragat ettim. Bu bakılırsav, bunu gerektirirdi.

“İddia ve iftiraları üzülerek okudum”

Bir haber sitesinde çıkan ve kardeşime ilişkin payların bulunduğu bir şirketin “Millî Eğitim Bakanlığına 25 milyon TL satış yaptığına” dair algı oluşturmayı hedeflediği görülen tez ve iftiraları üzülerek okudum. Çok net ve açık olarak tabir ediyorum: Ulusal Eğitim Bakanlığı, tez edildiği üzere bu şirketten bir satın alma yapmamıştır. Yapılan satışlar, gösterilen evraktan de anlaşılacağı üzere özel şirketlere 2013 yılından beri süregelen hizmet aboneliği bedelidir.