Ukraynalı Elina Switolina bugüne kadarki en patlayıcı spor düellosunda

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Ukraynalı Elina Switolina bugüne kadarki en patlayıcı spor düellosunda

Fransa Açık’ta, Rusya’nın saldırganlık savaşı her zaman odak noktasına gelir. Ukraynalı Switolina etkileyici sözlerle konuşuyor.

Fransa Açık’ta parlıyor: Elina Switolina.Jean-François Badias/AP

Aslında Elina Switolina’nın Fransa Açık’taki duygusal aile geçmişi, klasik bir spor masalı olurdu. Yedi aylık bir kız annesi olarak ilk Grand Slam turnuvasında, 28 yaşındaki oyuncu çeyrek finale yükseldi ve kocası ve profesyonel tenisçi Gaël Monfils tarafından yürekten alkışlandı. Fransız seyircisi onu çok seviyor ve alkışlıyor.

Ukrayna’dan dünyanın 192 numaralı evine Rus saldırı savaşı tarafından, bebek molasının ardından büyük tenis sahnesine dönüşü iyi hissettiren bir hikaye değil. Switolina, Paris’teki toprak kort klasiğinde “Savaş beni birçok yönden değiştirdi” dedi. “Ailemle geçirdiğim zamana daha çok değer veriyorum. Bulunduğum yerde olduğum ve sesimi duyurabildiğim için ne kadar şanslı olduğumu anlamaya çalışıyorum. Bir şeyi geri vermek istiyorum.”

Switolina, turnuva zaferinden elde edilen para ödülünü Ukraynalı çocuklara bağışladı

Strasbourg’daki Ukraynalı çocuklara hazırlık turnuvasında kazandığı zaferin para ödülünü bağışladı ve Paris’te açıkça uluslararası toplumun Ukrayna için desteğini talep etti. Paris’te siyaset dünyası, yetkililerin sözde apolitik olarak nitelendirmeyi sevdikleri spor dünyasıyla defalarca çatışır.

Tenis yıldızı Sabalenka ile yine basın toplantısı yok

Tenis yıldızı Sabalenka ile yine basın toplantısı yok
  • hisseler
Switolina, bu Fransa Açık’ta Rusya’dan rakiplerini iki kez yendi ve şimdi bunu dünyanın iki numaralı Belarus’tan Aryna Sabalenka ile şimdiye kadarki en patlayıcı düelloda yapmak zorunda. Paris’te Avustralya Açık galibi, savaşa ve Belarus hükümdarı Alexander Lukashenko’ya karşı tutumu hakkında kritik sorularla karşı karşıya kaldı. Organizatörlere danışarak, “akıl sağlığı” nedeniyle olağan basın toplantısını iki kez reddetti. Ayrıca Salı günü Switolina ile oynanan maçtan önce.

El sıkışma yok, Rusya ve Beyaz Rusya’dan oyuncularla fotoğraf yok

Ukraynalı oyuncu bu karşılaşmadan sonra bile teniste olduğu gibi rakibiyle tokalaşmayacak. Svitolina, “Şu anda ön cephede olan bir erkek veya bir kız düşünün ve bana bakıyor ve ben hiçbir şey olmamış gibi davranıyorum. Ülkemi temsil ediyorum. Bir oyum var.” Rusya ve Beyaz Rusya’dan gelen rakiplere karşı Paylaşılan fotoğraf da yok.

Darja Kassatkina’ya karşı son 16 galibiyetinin ardından, Switolina Ruslardan büyük bir saygıyla bahsetse bile el sıkışma olmadı. Birkaç kez savaşa açık sözlerle karşı çıkmıştı. Svitolina, “Aldığı pozisyon için gerçekten minnettarım. Bunu herkesin önünde söylediği için gerçekten cesur bir insan, pek çok oyuncu buna sahip değil,” diye övdü Svitolina. Her iki oyuncu da sahada birbirlerine baş parmak işareti yaptı.