Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharı Türkiye’yi ayağa kaldırdı! Babası canlı yayında yaşananları anlattı

celikci

New member
Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharı Türkiye’yi ayağa kaldırdı! Babası canlı yayında yaşananları anlattı
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ’da bir binanın 7. katından atlayarak hayatına son verdi. Kara, olaydan evvel çektiği görüntüde ise kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve ruhsal olarak yorulduğunu söylemiş oldu. Üniversite yetkililerinden alınan bilgilere nazaran de, Kara’nın son 1 aydan bu yana birfazlaca dersine girmediği ve içine kapanık olduğu da kaydedildi.

“KENDİME YALNIZCA 3 SAAT AYIRABİLİYORUM”

Kara çektiği görüntüde ailesinin zoruyla yurtta kaldığını söyleyerek, “Hiç kalmak istemememe ve bunu aileme tekraren söylemiş olmama karşın bu yurtta kalmaya devam ediyorum. Tekraren söylemiş oldum lakin beni burada kalmaya zorladılar” sözlerini kullandı. Yurtta kendisine yalnızca 3 saat ayırabildiğini söyleyen Kara, şöyleki devam etti: “3 saat üzere bir şey kalıyor ve kalan vakitte adam akıllı ders de çalışamıyorum. Zira ruhsal olarak yorgun oluyorum. Özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan.”

“HERKES DOKTORLUKTAN KAÇIYOR, ZİRA MOBBING VAR”

Habertürk’ten Kenan Butakın’ın haberine göre; Kara’nın ölümündilk evvel, “Herkes doktorluktan kaçıyor, zira mobbing var, uzun periyodik nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle üzere çalışıyorsunuz, ben bu biçimde bir gelecek istemiyorum” halinde bir not bıraktığı da kaydedildi.

İSİMLİ TIP: VEFATI YÜKSEKTEN DÜŞMEYE BAĞLI

Fırat Üniversitesi
Tıp Fakültesi yetkililerinden alınan bilgilere göre de, Kara’nın yaşadığı binanın çabucak yanındaki bir apartmanın 7. katından atladığı ve bu sırada olay yerinden geçmekte olan 112 Acil Servis çalışanlarının birinci müdahaleyi yaptığı açıklandı. Cenazesi bu sabah ailesi tarafınca Hatay’a gdolayılen Kara’nın mevt sebebine ait isimli tıp ön raporunda da vefatın yüksekten düşmeye bağlı meydana geldiği aktarıldı.

BABA KAYA: MANEVİ OLARAK AHİRETİNE YARARI OLSUN İSTEDİM

TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, yaşananları anlattı. Oğlunun kaldığı yurt hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten Kara, şunları söylemiş oldu:

“Sürekli telefonla oynuyordu. İçine kapanık birisiydi. Fazla konuşmazdı. Etrafıyla falan da konuşmazdı. Görüntüsünü izledim. Kaldığı yer hoş insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda müracaat yapmadık. Durumumuz âlâ. Manevi olarak ahiretine yararı olsun istedim. Kaldığı yerde hiç bir sorun yoktu. Daima arkadaşlarıyla irtibat halindeydik. Birkaç ay kalır daha sonra alışır dedim. Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. hadiseden daha sonra durumunu daha uygun anladık.”

ARKADAŞLARINA TIP OKUMAYI SEVMEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Genç tıp öğrencisinin ayrıyeten bilhassa son 1 ayda içine kapanık olduğu ve arkadaşlarına da tıp okumayı sevmediğini söylemiş olduği söz edildi. Kara’nın son 1 ayda birfazlaca dersine de girmediği aktarıldı.

ARKADAŞLARI ANMA MERASİMİ DÜZENLEDİ

Enes Kara için Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde anma merasimi de gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde düzenlenen anma merasimine katılan arkadaşları, hürmet duruşunun akabinde fakülte önüne karanfil bırakarak açıklamalarda bulundu.

Arkadaşları Enes Kara için toplandıklarını belirten Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynep İlayda Baykendi, “Aldığımız haberle hepimiz derinden sarsıldık. Kederimizi lisana getirebilecek durumu tabir edebilecek tek bir söz bulmak imkansız. Bugün burada Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve Enes’in arkadaşları olarak Enes’i anmak için toplandık. Enes sen her vakit kalbimizde olacaksın” dedi.

Son Dakika Haberleri