Teslim olan teröristten dikkat çeken kelamlar: HDP parayla PKK’ya eleman topluyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Türkiye teröre ve terör örgütlerine karşı sert ve caydırıcı gayretini sürat kesmeden sürdürüyor. Peş peşe yapılan harekat ve operasyonlar, annelerin evlat nöbeti ve güvenlik güçlerinin yürüttüğü ikna çalışmaları terör örgütü PKK’da çözülmeyi hızlandırıyor. Eleman devşirmekte zorlanan terör örgütünün parayla eleman kazanıyordu. Bu detaylar teslim olan teröristin anlatımlarına yansıdı.

Eski örgüt mensubu M.E.A, Lice kırsalında 7 yıl evvel örgüte katıldığını anlattı. TRT Haber’de yer alan habere nazaran M.E.A, 16 yaşındayken HDP’liler aracılığıyla evvel uyuşturucu daha sonra terör batağına sürüklendiğine dikkat çekti, “HDP’liler hem uyuşturucu ile uğraş ettiklerini söylüyor birebir vakitte depolarında uyuşturucu tutup kendileri içip kendileri satıyordu. O biçimde biz de alıştık” dedi.

M.E.A, HDP binasında ideolojik eğitim aldıklarını şu sözlerle anlattı:

“Diyarbakır Çınarlıyım. Beni okuldan ve ailemden soğutmaya çalıştılar. ‘Okula gitme, oraya gideceğine burada dur, yanımızda kal’ diyorlardı. En son süreçte de Çınar’da HDP’nin altındaki yere Lice’den birisi geliyordu. Bize eğitim veriyordu. O eğitimlerden daha sonra artık bizimle açık açık konuşuyorlardı. Terör örgütünü övüyorlardı.”

“HDP’liler Lice kırsalında bizi teröristlere sattı”

Aileden koptuktan daha sonra büsbütün örgüt güdümüne geçtiklerini söyleyen M.E.A. dağ takımına katıldıkları gün parayla örgüte satıldıklarını anladıklarını söylemiş oldu.

Lice’ye gdolayıldük. 1-2 saat geçtikten daha sonra konuta gitmek istediğimizde ‘gece oldu artık gidemezsiniz’ dediler. O süreçten daha sonra artık biz de orada insan satıldığını anladık. Zira oraya gittiğimde bir torba vardı oradaki adamın elinde, geldiğinde o torba yoktu. Para torbasıydı o.”

“Dağda altı ay banyo yapmadım”

Lice kırsalında bir süre tutulan M.E.A evvel Irak’ın, oradan da Suriye’nin kuzebir daha gdolayıldü. O da birden fazla örgüt mensubu üzere pişman olup kaçmak istedi lakin bu o kadar kolay olmadı. Tekraren kaçmaya çalıştığını anlattı:

“Ben dağda 6 ay boyunca banyo yapmadım. Ben ya mahpusa gireyim ya da öleyim lakin kendi toprağımda olayım dedim. Onlar da güvenlikleri sıkılaştırdı. Güvenliği daha da epey artırdılar. Kaçmaya çalıştıktan daha sonra mahpusa atıldım. 7 ay boyunca tuvaletteydim. Yani insanlık yeri değil…”

Evlat nöbeti kaçışları hızlandırdı

En sonunda kaçmayı başaran ve M.E.A. güvenlik güçlerine sığındı. Eski örgüt mensubu, Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti daha sonrası örgütteki kaçışların arttığını söylemiş oldu.

“Amaçsız bir şey uğruna ölüyorsun”

Ailesine kavuşan eski örgüt mensubu, gençlere de seslendi.

“Hem buradan gitmek isteyenler, tıpkı vakitte oradan gelmek isteyenlere diyorum. Buradan gitsen her şeyin gidiyor. Hedefsiz bir şey uğruna ölüyorsun. Çok şükür. Ben geldim, devlet yardımcı oldu.”