TBMM Lideri Şentop: Çocuk istismarının en iğrenç kabahat olduğunu tabir ettim bunun takipçisi olacağız

Leyla

Global Mod
Global Mod
TBMM Lideri Mustafa Şentop, CNN TÜRK’te “Hafta Sonu” programında Hakan Çelik’in sorularını yanıtlıyor.

İşte Şentop’un açıklamalarından satır başları:

(6 yaşındaki çocuğun zorla evlendirilmesi) Çocuk istismarının en iğrenç kabahat olduğunu söz ettim. Bizim anayasamızda da çocuklarımızın istismardan korunacağı belirtiliyor. Bunun takipçisi olacağız, buna asla müsaade gösterilmemeli. HSYK inceleme başlattı.

Suçun kişiselliğinden bahsediyoruz. Onu işleyen üzerinde ağırlaşmak gerekir. Toplumu ya da bir kesiti itham etmemek gereklidir.

Yargının işleyişinin yavaşlığı konusunda hepimiz şikayetçiyiz. Yargının mümkün olduğu kadar kanıtı elde etmesi gerekiyor. Bu da biraz vakit alıyor. Toplumda infial barındıran daha evvelki olaylarla ilgili de bakıyorsanız mahkeme tarafınca gereken süreçler yapılmış. bu biçimde konularda, biraz daha hassas ve daha süratli sonuç alacak biçimde hareket etmek gerekir diye düşünüyorum.

Bizde birtakım sözler üzerinden kıymetlendirme yapmaya çalışan beşerler var. Kadı adaleti, bugün karşılığı hakimdir. Kadıyı kıymetsiz bir sözle gösteriyor. İçeriğini bilmediğiniz berbat bir mana yüklediğiniz söz üzerinden bir yorum yapıyorsunuz. Burada değerli olan hukuk kurallarına uygun hareket etmeleri gerekir.

Bu kapsamda kolektif suçlamalar epeyce tehlikelidir.

TBMM’DEKİ YUMRUKLU KAVGA

Bununla ilgili bir açıklama yaptım. Olay meydana geldikten daha sonra YETERLİ Parti’nin Başkanvekilini arayıp geçmiş olsun diledim. Hüseyin Beyefendi, her insanın sevdiği bir isimdir. Fiili yapan arkadaşımızı da Zafer Işık’ı da üzmüş bir durum. Parlamento çatısı olması tasvip edilemez bir durum, büyük keder duydum. Uzun vakittir bu biçimde imgeler yoktu diyebiliriz. Lakin bir biçimde karşımıza çıktı. Ama onun öncesinde ve daha sonrasında olanlar da var. Öbür kümelerin Zafer Işık’ın üzerine gitmesi de var öncesinde. Bunu bir bütünlük ortasında görmek lazım. Kimsenin kimseye vurmaması lazım. Meclis çatısı altında kabul edilemez. Hakaret, bağırma bunlar bir fikir tartışması değildir. Meclis’te siz aşikâr bir kümeye içinizden geldiği üzere hakaret edip söveceksiniz, size karşılık verilmesini engelleyeceksiniz, buraya varması epey tabidir demeyeceğim lakin sözel şiddetin de yanlış olduğu, dikkatli olmalarını da bekliyorum.

Cezaları alan şahıslarda maaşlarında kesinti yapıyor.

Ayrıntılar geliyor…