Takımın korkusu psikolojik

Kemal

New member
Hertha BSC'nin 1. FC Magdeburg'a karşı kazandığı 3-2'lik galibiyetten yaklaşık 13 saat sonra bile teknik direktör Pal Dardai'nin dikkatsizce kaçırılan fırsatlara duyduğu öfke henüz dinmemişti. Yedek antrenman öncesinde 47 yaşındaki Macar oyuncu, “İstatistiklere baktıkça ve maç sahnelerini izledikçe daha çok canım acıyor” dedi. Fürth'teki 2-1'lik galibiyetin ardından üst üste ikinci galibiyete rağmen, kaleye atılan 22 şut ve “başka bir 20 kaçırılan gol” hala antrenörün midesinde ağır bir yük oluşturuyordu.

Pal Dardai kaçırılan fırsatlardan rahatsız

Bir önceki akşam Dardai, maçtan sonra dikkatsizce kaçırılan ve neredeyse galibiyete mal olacak fırsatlardan şikayet etmişti. “Şimdi kızgınım. Çok fazla kontra atak seçeneğimiz var ve yine de titrememiz gerekiyor” dedi Dardai heyecanlı bir ses tonuyla, “bu kontra ataklarla üç maç kazanmalısınız. Geçen hafta da durum böyleydi, bu doğru değil. Bugün 3-3 oynamadığımız için biraz şanslıyız.”

Uzatma süresinde yedek oyuncu Tatsuya Ito Berlin'in kalesinin üst direğine çarptı ve Hertha'nın sezondaki dokuzuncu galibiyetini neredeyse yok etti. Daha önce ev sahibinin hücum güçleri, zayıf kontra atak oyunlarıyla antrenörlerini umutsuzluğa sürüklemişti. Mart ortasındaki doğum gününe kadar geleneksel olarak alkol içmeyen Berlinli antrenör için çok fazla: “Dün kalbimden dolayı bir bira içtim. Eşim bira sipariş etti ve şöyle dedi: Bugün yapabilirsin. Alkolden uzak kaldığım süre boyunca iki kez içebilirim, dün jokeri çizdim.”

Dardai, kontra ataktaki dönüm noktasının Magdeburg'lu Jean Hugonet'nin oyundan atılması ve ardından Palko Dardai'nin takımı 2-1 öne geçirmek için kullandığı serbest vuruş olduğunu düşünüyor. “Psikolojik olarak yine benzer bir hikaye. Lider olduğumuzda kimse hata yapmak istemez” diyen Dardai, “Artık o kadar cesur oynamıyoruz, hatta dün çoğunluğa sahiptik. Artık erkek olduğumuzu hissetmiyordum.”

Özellikle de Tobias Müller'in aradan altı dakika sonra Magdeburg adına skoru 2-2'ye getirmesinden sonra. Ancak daha sonra Dardai'ye göre “topa sahip olan bir takım değil, bir değişim takımı” olan Berlinlilerin kalitesi ortaya çıktı. Maçın ilk yarısında Magdeburg'un 1-0 öne geçtiği Barış Atik'i (23') penaltıyla (33') eşitleyen maçın galibi Fabian Reese, diğer forvet oyuncusu Haris Tabakoviç'in ribaundunu kullanarak skoru eşitledi. 3-2 (59'). ), Pal Dardai'nin sahadaki oyuncuların gözünden kaçmayan kontra atak sıkıntısı başlamadan önce. “Bu kadar uzun süre çoğunluk ile oynarsak oyunu daha hızlı kapatmamız gerekir. Ayrıca iyi değerlendiremediğimiz kontra atak şanslarımız da vardı. Ayrıca daha iyi savunma yapmalıyız” dedi Fabian Reese.

Fabian Reese'in hedefi: “On iki maç, on iki galibiyet”

Ayrıca bu analizde başka bir takım arkadaşımdan da destek aldım. “Karşı atak fırsatlarını daha iyi değerlendirmeliydik. Sanki yirmi ortamız varmış gibi hissettik” dedi forvet Tabakoviç. Bosna Hersekli milli oyuncu, üst üste aldığı ikinci galibiyetin ardından tabloya bakmak istemez ve “iki hafta önce her şeyin kötü olduğunu” belirtirken, maçın galibi Reese, 32 puanla iyileşen başlangıç pozisyonundan memnun. ve ligdeki ilk yedinin bağlantısı: “On iki maç, on iki galibiyet,” dedi, bir kez daha kaptanlık görevini üstlenen dış oyuncu, “şimdi yedi maçı iyi oynayalım. Şimdi Braunschweig'e bakıyoruz. İyi çalışıp çok adım atarsak müziği yeniden duyabiliriz. Ben bir hayalperestim. Sahip olduğum her şeyle buna inanıyorum.”

Koç ise Cumartesi günü (13:30/Sky) Braunschweig'de oynanacak deplasman maçı nedeniyle hastanenin daha da temizleneceğini ve “artık hastalık hakkında konuşmak zorunda kalmayacağımızı” umuyor. Ve elbette önümüzdeki maçlarda şansını daha iyi kullanmayı umuyor. Çünkü Mart ortasına kadar şahsi jokerlerinin sayısı tükendi.