Speer yıldızı Johannes Vetter geri dönüşten önce: “En büyük rakibim benim”

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Speer yıldızı Johannes Vetter geri dönüşten önce: “En büyük rakibim benim”

Almanya’nın cirit rekortmeni Olimpiyatlarda ayağı kayarak Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nı sakatladı. Şimdi eski dünya şampiyonu, geri dönüşü için titizlikle çalışıyor.

Cirit atıcı Johannes Vetter, bu yıl acı çekmeden tekrar rekabet edebileceğini umuyor.Andreas Gora/dpa

Televizyonda atletizm izlemek Johannes Vetter için yeni ve istenmeyen bir deneyimdi. Yıllardır bir TV spor yıldızı olan Offenburg’lu 29 yaşındaki Alman cirit rekortmeni, “Yaz aylarında gölde yaşadığım bir yaralanma nedeniyle Münih’teki Avrupa Şampiyonasını izleyebildim” dedi. Neredeyse bir yıllık zorunlu bir aradan sonra, 5 Mayıs’ta Doha’da (Katar) Diamond League toplantısında yapılması planlanan geri dönüşü üzerinde çalışıyor. Zorunlu aradan sonra Almanya’daki ilk görünüm 20./21. Halle/Saale’de takip edebilir.

Johannes Vetter geçen yıl sadece bir yarışmada yarıştı

2017 Dünya Şampiyonu, 15 Mayıs 2022’de memleketinde geçen yılın son ve tek yarışmasına katıldı. Ardından fırlatma kolunun omzundaki enfeksiyon nedeniyle önce Eugene’de (ABD) düzenlenen Dünya Şampiyonasını iptal etmek zorunda kaldı ve ardından Ağustos ayında Isar nehrinde Avrupa şampiyonluğu savaşır. Orada Mainz’den Julian Weber ciritte altın madalya kazandı – Alman atletizm sporcularının 16 madalyasından biri. Vetter, “Gözlerimde yaşlar vardı ve başlayamadığım için kendime üzülmüyordu.” “Julian ve Alman sporcular için mutluydum.” Dünya Kupası’nın iptal edilmesi onu daha çok üzdü çünkü bunu kendisi için daha yüksek değerlendiriyor: “Prestijle bir ilgisi var.” Dresden yerlisi gibi, 2020 (97,76 metre) ve 2021 (96,29) dünya sıralamasında açıkça lider olan ve bu yıllarda üst üste 19 galibiyet yöneten kim, yüksek talep görüyor.

Vücutta çok sayıda ağrı ve ağrı: cirit atıcı Johannes Vetter mola veriyor

Vücutta çok sayıda ağrı ve ağrı: cirit atıcı Johannes Vetter mola veriyor
  • hisseler
Vetter, Tokyo’daki 2021 Olimpiyat Oyunlarında bunu gerçekleştiremedi. En favori olarak başladı ve fırlatırken ayağıyla çok güçlü baskı yapması nedeniyle dayanamadığı giriş yüzeyinde kaydı. “Üç büyük yarışmaya başlayamamak sinir bozucuydu. Özellikle de olimpiyat yılında dünya liderlerini yedi metre önde götürdüğünde,” dedi Vetter. “Kalbini acıtıyor.”

Uzun uzun tartışmak yerine olumsuz deneyimlerden olumlu sonuçlar çıkarmak ister. 26 Mart’ta 30. doğum gününü kutlayan istisnai atıcı, “Bazen sakatlıkla ilgili bir dinlenme yılı da fena değil ve bana bir sonraki Olimpiyat döngülerinde iki veya üç kariyer yılı daha kazandıracak” dedi. “Yendi, kaldırdık ve tekrar yola çıktık.”

Türkiye’deki eğitim kampında yakıt ikmali yapıldı

Antrenörü Boris Obergföll ile birlikte pillerini şarj ediyor ve fırlatma tekniğini geliştiriyor. “Zaman zaten bizi strese soktu. Aynı zamanda milli teknik direktör olan Obergföll, “Videolarda 20.000 atış izledim ve omzumun ağrımasını durdurmak için neler yapılabileceğini düşündüm” dedi. Son olarak, ilk yarışma için ince ayarların yapılacağı Türkiye, Belek’teki eğitim kampına gitti. Bol atış eğitiminin yanı sıra soğuk oda ziyareti ile gezi sona erdi. Vetter, Instagram’da kendisini ve antrenörünü salonun önünde hafif giyinmiş olarak gösteren bir fotoğrafın altına “Soğuk Almanya’ya hazırlanıyorum” yazdı.

Büyük hedefler, Ağustos sonunda Budapeşte’de yapılacak Dünya Kupası ve Paris’te yapılacak 2024 Olimpiyat Oyunları. “Johannes o zamana kadar 90m seviyesine ulaşırsa, o bir madalya yarışmacısı ve kazanabilecek biri. Bunu yapmaya hakkımız var,” diye vurguladı Obergföll. Vetter, bu arada Avrupa şampiyonu Julian Weber’in en büyük rakibi haline geldiğini görmüyor. “Onu hesaba katmalısın. Benim bakış açıma göre en büyük rakibim benim ve onu yenmem gerekiyor.”

Tokyo’daki büyük Olimpiyat kaymasından sonra, Dünya Kupası ve Paris Olimpiyat Stadı’ndaki yüzey söz konusu olduğunda morali yerinde. Dünya derneği ve üreticilerle yapılan görüşmeler sonucunda madalya mücadeleleri için giriş bölgesine kaymaz bir yüzey serilecek. Offenburg’daki antrenman tesisinde uzun süredir denenmekte olan ve olimpiyatlarda kullanılabilecek bir yüzey bulunuyor. Obergföll, “Johannes kaymıyor ama sanki yontulmuş gibi duruyor” dedi.