Son Dakika: Eda Işık Kaplan’ın intiharıyla ilgili gözaltına alınan kuşkulu, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi

celikci

New member
Son Dakika: Eda Işık Kaplan’ın intiharıyla ilgili gözaltına alınan kuşkulu, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi
Çankaya’da 7 Ağustos günü intihar eden ve gerisinde bıraktığı notta 2 kişinin saldırısına uğradığını yazan Eda Parıltı Kaplan’ın intiharıyla ilgili yürütülen soruşturmada, genç kızın sözünde ismini geçirdiği isimlerde Yusuf G., polis grupları tarafınca yakalandı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan şahıs, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

BAŞKA KUŞKULU ÖZGÜR BIRAKILDI

Ankara Adliyesi’ne getirilen kuşkulu, soruşturmayı yürüten savcıya tabir verdi. Kuşkulu Yusuf G, “nitelikli cinsel saldırı” hatasından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Olayla ilgili daha evvel gözaltına alınan M.A. çıkarıldığı hakimlikçe “adli denetim hükümleri” uygulanarak hür bırakılmıştı.

15’NCİ KATTAKİ KONUTLARININ BALKONUNDAN ATLADI

18 yaşındaki Eda Işık Kaplan, cinsel taarruza uğradığını argüman ederek kabahat duyurusunda bulunduktan 1 hafta daha sonra Çankaya Alacaatlı Mahallesi’ndeki 15’inci kattaki meskenin balkonundan atlayarak intihar etti. Yakın arkadaşı S.F., Eda Parıltı Kaplan’ın kendisine kimsenin inanmayacağını dediğini aktardı.

“YARI BAYGINDIM PÜRÜZ OLAMADIM”

Eda Işık, olayla ilgili polise verdiği tabir de yarı baygın olduğu için şahıslara karşı koyamadığını söylemiş oldu. Tabirinde 31 Temmuz 01.30 sıralarında otele girdiklerini belirten Eda Işık, “Otelin giriş katında bulunan bir odaya gittik. Odaya girer girmez Yusuf bana hiçbir şey söylemeden cinsel tacizde bulunmaya başladı. Benim isteğim olmadan benimle zorla cinsel bağa girdi. Ben alkolün tesiriyle epeyce fazla reaksiyon gösteremedim. Akabinde Yusuf üstünü gibir daharek ‘kredi kartını unutmuşum alıp geleceğim’ diyerek odadan ayrıldı. daha sonra ben uyuyakalmışım. 1 saat daha sonra Tayfur odaya girmiş, benim haberim yoktu” dedi.

“GÜCÜMÜ TOPLAYARAK İSTEMEDİĞİMİ SÖYLEDİM”

Tabirine devam eden Eda Parıltı, “Bir anda isteğim ve isteğim olmadan benimle bağlantıya girmeye çalışıyordu. Gücümü toplayarak istemediğimi söylemiş oldum. ‘Ne yapıyorsun’ diye sordum. ‘Bir şey yapmıyorum’ diyerek ‘ilişkiye devam etti’. Yarı baygın olduğum için karşı koyamadım, yalnızca kendimi kasabildim. ondan sonrasında bana kendi telefonunu vererek ‘al ablanı orta, taksiye bin ve git’ dedi. Bende kendi telefonumu yanıma almamıştım, telefonum çantanın ortasında ablamın yanında bulunuyordu. Bunun üzerine ablamı arayıp meskene geleceğimi söylemiş oldum. Beni taksiye bindirdi ve 05.00 sıralarında konutuma döndüm. daha sonra ablama anlattım ve şikayetçi olduk” kelamlarını kullandı.