Son dakika: Dünya diken üstünde! Rusya NATO eğitim üssünü 30 roketle vurdu, fazlaca sayıda meyyit ve yaralı var

celikci

New member
Son dakika: Dünya diken üstünde! Rusya NATO eğitim üssünü 30 roketle vurdu, fazlaca sayıda meyyit ve yaralı var
Rusya ve Ukrayna içindeki savaşta 18. güne girilirken, bölgeden ürkütücü haberler geliyor. Kiev’e yanlışsız ilerleyişini sürdüren Rus ordusu, Polonya sonundan da Ukrayna’ya saldırmayı sürdürüyor.

NATO EĞİTİM ÜSSÜ’NÜ VURDULAR

Rus ordusu son olarak Polonya hududunda içerisinde Ukraynalıların da eğitim gördüğü NATO Eğitim Üssü’nü gaye aldı. Lviv kenti yöneticileri tarafınca yapılan açıklamaya göre Rusya’nın üssü 30 roket ile amaç aldığı ve taarruzda birinci belirlemelere nazaran 9 kişinin öldüğü açıklandı. 56 yaralının da acil olarak tedaviye alındığı bilgisine yer verildi.

ÇOK SAYIDA AMBULANS BÖLGEYE GİTTİ

Öteki yandan Yavoriv’deki üssün gaye alınmasının akabinde hayli sayıda ambulansın bölgeye sevk edildiği ve üssün etrafından siren sesleri gelmeye devam ettiği açıklandı. Taarruza uğrayan üsse ilişkin birinci fotoğraflar da geldi. Üste büyük yıkım olduğu görülüyor.

NATO’YA BAĞLI GÜVENLİK MERKEZİ VARDI

Rusya’nın taarruzuyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar da ortaya çıktı. Buna nazaran birinci sefer bu kadar Batı’daki bir yeri maksat alan Rusya, hem de milletlerarası bayrak taşıyan bir noktayı da vurmuş oldu. Rus füzelerinin amacındaki noktada NATO’ya ilişkin Memleketler arası Barış ve Güvenlik Merkezi’nin bulunduğu öğrenildi.

UKRAYNA TARAFI SALDIRIYI DOĞRULADI

Ukrayna tarafınca da akına ait reaksiyon geldi. Buzzfeed muhabiri Christopher Miller, hücumun Lviv Belediye Lideri tarafınca doğrulandığını yazdı.

ÇERNİHİV’DE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rus tarafının öbür kentlerdeki hava taarruzları da sürüyor. Rus birlikleri, Ukrayna’nın Çernihiv kentine hava saldırısı düzenledi. Hava taarruzunda 1 kişi ömrünü kaybetti, 1 kişi yaralandı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, mahallî saatle 05.40 sıralarında düzenlenen hava taarruzunda yerleşim yerlerinin vurulduğu tabir edildi. Taarruzda 9 katlı bir apartmanın 9’uncu ve 2’nci katlarının hasar gördüğü açıklandı. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü, şu ana kadar 7 kişinin apartmandan çıkarıldığı aktarıldı.

Ukrayna, Rusya, Dünya, Aktüel, Haberler