Soma’daki yangın denetim altına alındı! 20 noktada grupların gayreti devam ediyor

celikci

New member
Soma’daki yangın denetim altına alındı! 20 noktada grupların gayreti devam ediyor
Ülkemizi esir alan yangınlar, üçüncü gününde de devam ediyor. Dün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere 21 vilayette çıkan 63 yangının 42’sinin denetim altına alındığı ve 21’inin ise devam ettiği söylemişti.

SOMA’DAKİ YANGIN DENETİM ALTINA ALINDI

Bu sabah Bakan Pakdemirli, Manisa’nın Soma ilçesinde devam eden yangının denetim altına alındığını bildirdi. Bakan Pakdemirli toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Manisa Soma yangını denetim altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

6 VİLAYETTE 20 YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Türkiye’yi ağlatan orman yangınlarında son durum ise 6 vilayette 20 noktada devam ediyor. Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Muğla ve Kayseri’deki yangınları söndürmek için grupların çabası son hız devam ediyor.

MÜDAHALEDE KULLANILAN ARAÇLAR VE İŞÇİ SAYISI

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, yaklaşık 4 bin işçi, yüzlerce araç ve ekipmanla 21 vilayette çıkan orman yangınlarına karşı havadan ve karadan müdahale edildiğini bildirdi. “İlgili kurum ve kuruluşlar yaklaşık 4 bin işçi, yüzlerce araç ve ekipmanla 21 vilayetimizde çıkan orman yangınlarına karşı havadan ve karadan müdahale ediyor.” sözlerini kullanan Altun, iki gün içerisinde çıkan 63 yangının 43’ünün denetim altına alındığını ve söndürme çalışmalarının titizlikle sürdüğünü kaydetti.

Orman yangınlarına müdahalede 3 uçak, 9 İHA, 1 JCB, 38 helikopter, 620 arazöz, 63 su ikmal aracı, 39 su tankeri, 54 iş makinası, 2 TOMA, 9 tır, 184 arazi aracı, 45 itfaiye aracı, 21 araç, 2 ekskavatör, 46 ambulans, 13 UMKE aracı, 4 taşınabilir komuta aracı, 4 bin işçi ve 187 sıhhat işçisi yer aldı. Vatandaşların beslenme ve barınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde 1 sahra mutfak kiti, 5 ikram aracı, 3 KYK yurdu ve 4 Ulusal Eğitim Bakanlığı pansiyonu vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıyeten 20 bin 400 öğün yemek dağıtıldı.