Sözcü gazetesinden ‘Diyanet mescitlerden T.C.’yi kaldırıyor’ palavrası

Leyla

Global Mod
Global Mod
Muhalif medya organlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’nı gaye alan haberlere bir yenisi eklendi. Sözcü gazetesi, “Diyanet mescitlerden T.C.’yi kaldırıyor” başlığı ve “Camilerin hala beyaz yere lacivert renkli olan tabelaları, kırmızı-beyaz renge dönüşecek. Yeni tabelalarda T.C. yazısı olmayacak. Değişikliğin maliyetini de cami cemaati karşılayacak” spotuyla bir haber yayımladı.

DİYANET İŞLERİ’NDEN YALANLAMA

Lakin, Diyanet’in ilgili çalışması logoların ve tabelaların aşikâr bir standartta hazırlanmasına yönelik. Sözcü’nün sav ettiği üzere T.C. ibaresine yönelik bir düzenleme değil. Diyanet tarafınca yapılan açıklamada da yapılan düzenleme şu biçimde tabir ediliyor:

MAHALLİ GÖREVLİLERİN KARARI

Tüm Bakanlıklar ve kurumlarda logoların ve tabelaların muhakkak bir standartta hazırlanması ile ilgili çalışmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da 18.10.2021 tarihinde yeni bir Yönerge çıkarmıştır. Bu Yönergede cami tabelalarında logo ve renk değişimi haricinde yer alan yazılı kısımda hiç bir değişiklik yapılmamıştır.

“TAMAMINDA T.C. TABİRİ VAR”

Habere mevzu birtakım mescitlerde önce T.C. ibaresinin yer alması, mahalli gorevlilerin zaten yaptığı bir süreç olup kurumun evvelki yönergesinde de bu ibare yer almamaktadır. Başkanlığımız merkezi ve taşra teşkilatı temsilcilikleri olan vilayet ve ilçe müftülüklerimizin tamamında T.C. tabiri kullanılmaktadır. Burada bir kasıt aranması yersizdir.

SÖZCÜ’YE ŞAHSEN AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan da haberi yapan Sözcü muhabirine değişikliğe ait dokümanları gönderdiğini ve değişenin yalnızca logo ile renk olduğunu belirttiğini söylemiş oldu. Gazetenin haberde eski tanıtım yönergesinden bir söze bile yer vermediğini tabir etti.

“AMAÇ ALGI YÖNETİMİ”

Reaksiyonunu “Sözcü Gazetesi Muhabirine cuma günü bu dokümanı gönderdim ve değişenin yalnızca logo ve renk olduğunu belirttim. Lakin haberde eski tanıtım yönergesinden bir söz yok. Emel algı yönetimi” kelamlarıyla lisana getirdi.