Şentop’tan ‘siyasi cinayet’ çıkışı yapan Kılıçdaroğlu’na: Bu terör örgütlerinin dilek ettiği bir iştir

Leyla

Global Mod
Global Mod
Çankırı’da bir dizi programa katılıp ziyaretlerde bulunan TBMM Lideri Mustafa Şentop basın mensupları ile bir ortaya geldi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler konusunda telaşlarım var” formundaki telaffuzuna ait açıklamalarda bulunan Şentop, “Siyasi cinayetler, bir siyasi materyal değildir. Bir bilgi, bir duyum var ise, bunun intikal ettirileceği makamlar aşikâr. Savcılıklara bildirilir. Şayet sahiden savcılıklara bildirilecek seviyede bir duyum var ise oraya bildirilir fakat bunu kamuoyu önünde dedikodu şeklide konuşmak, siyaset materyali olarak konuşmak epey tehlikelidir ve fazlaca yanlıştır. Bir güvensizlik ortamı oluşturmak, bir düzensizlik ortamı oluşturmak Türkiye’de terör örgütlerinin fazlaca dilek ettiği bir iştir.” dedi.

“YANLIŞ BULUYORUM…”

Elbet Türkiye’de Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, meclis lideri olarak ben, siyasi partilerimizin genel liderleri, devletimiz güvenlik güçlerimi tarafınca korunuyor.” sözünü kullanan Şentop, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Bu müdafaa yalnızca imajda birtakım güvenlik mensuplarımızın, polislerin etrafımızda görülmesi halinde değil. Bu muhafaza bununla birlikte istihbarı boyutları da olan, bu cins bir grup bilgiler geldiği takdirde bunları da kıymetlendiren ona göre gerekli önlemleri alan bir çalışma içerisinde. Hepimizle ilgili bu çeşit şeyler kimi vakit kimi günler geliyor. Ancak bunlar genelde bizlere bile intikali gerekli olmayan konulardır. Güvenlik güçleri bununla ilgili yapılması gerekenleri kesinlikle yapıp değerlendirip sonuca ulaştırıyorlar. ötürüsıyla bu cins şeyleri her gün küçük büyük bizim de şahit olduğumuz konuları kamuoyuna taşıyıp bunları bir kamuoyunun gündemi içerisinde bir siyasi dedikodu ortasında konuşmayı yanlış buluyorum. Türkiye’de bir güvensizlik, bir tedirginlik havası oluşturmaya niçiniyet verecek bir durumdur. Herkesi sorumluluk içerisinde hareket etmeye davet ediyorum. Gerçek bilgi var ise, somut bilgi var ise bunun intikal ettirileceği yerler emniyet, güvenlik güçleri, savcılıklardır. Onlar gerekeni yaparlar. bu biçimde bir ortam yok Türkiye’de”

“SINIR DIŞI OPERASYONLAR DEVAM EDECEK”

Hudut ötesi operasyonlarla ilgili soru üzerine ise Şentop, “Türkiye uzun vakittir terörle uğraş ediyor. Terörün en kıymetli kaynağı coğrafik olarak da sonların tam denetim edemeyen komşularımızın bulunduğu topraklar. Suriye bu bakımdan epey kıymetli bir merkez haline geldi. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde konuşlanan terör örgütü mensupları sonu geçerek, Türkiye’ye gelerek terör hareketleri gerçekleştiriyorlar. Bununla ilgili uzun vakittir, on yıllardır gayret ediyoruz. Türkiye yeni konsept değişikliğine gitti. Terör örgütlerinin sonu geçip gelip hareket yapmasını beklemek yerine terör örgütlerinin bulundukları yerlerde onları yok etmek, imha etmek, etkisiz hale getirmek, yeni konsept bu. Bununla ilgili bilgi alındığı vakit, gerek görüldüğü vakit işi, operasyonu Türkiye yapıyor. Yapmaya da devam edecek” diye konuştu.