Ruhi Çenet ne okumuş ?

Zeynep

New member
Ruhi Çenet Ne Okumuş? Hayatın Bilgisine Dair Eğlenceli Bir Keşif!

Selam forumdaşlar! Bugün yine kafamda bir soru var: Ruhi Çenet ne okumuş olabilir? Düşünsenize, bu kadar bilgi dolu, her konuda video çeken ve bazen “ya bu adam ne kadar bilgili ya da her şey hakkında ne kadar derinlemesine konuşuyor?” dediğimiz bir adam var karşımızda. Ama ya bir gün Ruhi Çenet’in aslında hayatını birkaç akademik derste değil, bir kahve molasında iki tane yudumla öğrenmiş olduğu ortaya çıkarsa? İşte o zaman bu yazıyı okumak daha da anlamlı olacak, değil mi?

Benim gözümde Ruhi Çenet, tıpkı Instagram’daki o “içsel bilgelik” hesapları gibi, ama bir o kadar da gerçekçi ve kafa karıştırıcı. Hangi kitapları okumuş olabilir ki? Hadi hep birlikte eğlenceli bir şekilde bu konuyu tartışalım!

Ruhi Çenet: Üniversiteyi Gördü mü? Yoksa Sadece “Hayat Okulu”nu mu Geçti?

Herkesin “acaba ne okumuş” sorusu gündeme geldiğinde, genellikle kafamızda bir üniversite diploması resmi canlanır. Ama gelin, bir an Ruhi Çenet’i düşündüğümüzde, bu resmin yerini, kahve içerek dünya meselelerini çözmeye çalışan bir adam resmi alıyor. Çünkü Ruhi Çenet, videosunda yaptığı her şeyle zaten hayat okulunu bitirmiş gibi değil mi? Öyle derin konuları, kimse o kadar rahat konuşamaz.

Erkekler olarak, genelde biz "hemen çözüm bulmamız lazım" diye bakarız değil mi? Ruhi Çenet de her videosunda bu çözüm odaklı yaklaşımını, araştırarak ve deneyimleyerek gösteriyor. Ama şu soruyu da hep sorarız: "Bu adam gerçekten ne okudu da her şeyin çözümünü böyle buluyor?" Ruhi’nin cevap vermediği ama hepimizi düşündüren bir soru bu. Hadi, ben de çözümü size bırakıyorum: Hayatın ta kendisi!

Empatik Yaklaşım: Ruhi Çenet'in Kitapları... Ama Bazen Kitapların Hangi Sayfasını Okuduğu Belli Olmuyor!

Kadınlar olarak, biz daha çok "Bu adamın hayatındaki insanların etkisi ne kadar büyük?" diye merak ederiz. Gerçekten, Ruhi Çenet'in bakış açısını geliştiren şeyin sadece kitaplar mı yoksa onun etrafındaki ilişkiler mi olduğunu sorgularız. Hani bazen kitapları okuduğumuzda, sayfa 7'de önemli bir cümleyi atladığımızı fark ederiz. Ama Ruhi Çenet, bu durumu hiç yapmıyor. O, sanki kitabı baştan sona hayatla okuyor ve bir adım öne çıkıyor.

Mesela bir an Ruhi’nin YouTube kanalında, İtalya’daki sokaklarda bir gezisi vardı. Her şeyden önce, gözlerindeki o derin empatiyi görmek hiç de zor değildi. Kadın bakış açısı olarak, ben bunu şuna benzetiyorum: "İnsanlarla daha çok bağ kurabilmek için kitaba ihtiyacınız yok; bazen bir kahve, biraz sohbet ve biraz merak, dünyayı çok daha iyi anlamanızı sağlar." Ruhi de bunu yapıyor gibi.

Peki, Ruhi Çenet’in hayatında kimlerin etkisi var? Etrafındaki kişiler, onun bakış açısını bu kadar genişletmiş olabilir mi? Çünkü hayat okulunda, her şey insanlarla, ilişkilerle ilgili değil mi? Bazen kitaplar, bazen sohbetler ve bazen de sadece sessiz bir gözlem gücüyle, insanın fikir dünyası şekillenir. Bu noktada, Ruhi’nin çevresindeki insanlardan aldığı ilham çok önemli.

Ruhi Çenet'in "Ne Okuduğu" Değil, "Ne Anladığı" Önemli!

Bunu bir kenara koyup, diğer bir bakış açısına geçelim: Ruhi Çenet, okuduğu kitapları hayatına entegre eden, bunları günlük yaşamda kullanabilen bir adam. Hani bazen kitabı okuruz, "aaa bu çok önemli bir şeymiş" deriz, ama Ruhi, bu "önemli" şeyleri bizden çok önce hayata uygulayıp, "olmuş" hale getirmiştir. Yani, burada kitabın adı değil, Ruhi’nin bu kitaplardan ne anladığı önemli.

Erkekler olarak, biz genellikle her konuda teknik ve stratejik çözüm ararız. Ruhi Çenet de bu stratejik yaklaşımı, her videoda bize gösteriyor. Ama kitabın içine girip, sadece "anlamak" yerine, "hayatla sentezlemek" bizim işimizi gerçekten çözüyor. Eğer gerçekten bir "kitap okuma" yarışması düzenlesek, Ruhi’nin bu işteki yaklaşımı, "kitapları okumaktan" çok daha derin bir noktada. Kitapları sadece açmak yetmez; ona göre hareket etmek de gerekiyor!

Sonuç: Ruhi Çenet Ne Okumuş Olabilir? Bir Adamın Kitapları Arasındaki Hayat Dolu Sırlar!

Hadi şimdi sonuca gelelim. Ruhi Çenet’in hangi kitapları okuduğunu tam olarak bilemiyoruz ama kesin olan bir şey var: Hayat okulu en çok okuduğu ve anladığı kitaptır. Çünkü bu kadar farklı kültürü, insanı, düşünceyi ve bakış açısını anlamak için, tek bir ders ya da tek bir kitap yeterli olmaz. Bunun için bence, Ruhi Çenet'in kitabı, "Her Anı Derinlemesine Yaşa" başlıklı, 7 sayfalık bir el yazması olabilir. İçinde her bir anı, düşünceyi ve etkileşimi derinlemesine çözümlüyor olabilir!

Sizdeki Ruhi Çenet'le İlgili Düşünceler Neler?

Hadi bakalım, bu yazıyı okuduktan sonra siz ne düşünüyorsunuz? Ruhi Çenet’in hayat okulundan hangi dersleri alırdınız? Kitaplar mı? Deneyimler mi? Yorumlarda buluşalım ve biraz da gülümseyelim! Ayrıca, sizin hayat okulunuzda hangi ders en ilginçti? 🎓📚