Preuss son atışta zafer yolundan saptı

Kemal

New member
Franziska Preuß kazanma şansını çok uzun süre kaçırdığı için kızmak istemedi. Ruhpolding'deki ev sahibi biatlon yarışında sprintte dokuzuncu olduktan sonra 29 yaşındaki sürücü, “Ama neyin mümkün olabileceğini görebiliyorsunuz” dedi. Cuma günü Preuß, son iki atışı kaçırana ve Chiemgau'daki iki penaltı turundan sonra podyumda yer alma şansına sahip olmayana kadar benimsediği memleketinde zafere doğru ilerliyordu. “Bir hatanın olacağı kesindir. İkinci bir olayın yaşanması büyük bir utanç” dedi.

Bavyeralı sürücü, 7,5 kilometre sonrasında Norveç'ten kazanan Ingrid Landmark Tandrevold'un 51,9 saniye gerisindeydi. Sonunda Preuss artık hatasız kazanabileceğine pek aldırış etmiyordu. Preuß, “Biatlonda böyle düşünmenize gerek yok, o zaman her yarışta sinirlenebilirsiniz” dedi ve şanslar kaçırıldığında tipik bir söz denedi: “Bisiklet zinciri olurdu, olurdu.”

Sarı mayoyu kavga etmeden kaybettik

Tandrevold'un ardından İsveçli Mona Brorsson, İtalyan Lisa Vittozzi'nin önünde ikinci oldu. Janina Hettich-Walz bitiş çizgisini en iyi Alman olarak altıncı sırada geçti. Tıpkı ilk üçlü gibi o da atış poligonunda kusursuz kaldı.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

“Olumluluğu yanıma alıyorum, bu koşuydu, yüzükoyun atışlarda kendime çok güveniyordum. ZDF'den Preuß, ayaktayken yapılan ilk üç şutun da iyi olduğunu söyledi. Yaptığı iki hatayla belki biraz fazla hızlı şut çekti ve ardından şu analizi yaptı: “Sonra hata çok çabuk oluyor. Ancak hızla tekrar ileriye bakıyoruz.

Yani Pazar günkü son takip (14.40/ZDF ve Eurosport). Orada Preuß'un bu kış dördüncü podyumda bitirme şansı var. Zaten üç kez ikinci oldu, geçen hafta Oberhof'taki ilk maçında zafere sadece 4,4 saniye uzaktaydı. Sezon başında Östersund'da, Preuß'un korona enfeksiyonu sebebiyle ara vermesine ve sarı mayoyu hiç mücadele etmeden Dünya Kupası liderliğini kaybetmesine kadar bu süre sadece 0,1 ve 0,3 saniyelerle daha da yakındı.

18 yaşındaki genç şaşırttı

Ancak Alman takımının en deneyimli kayak avcısı bu durumun kendisini rahatsız etmesine izin vermedi ve iki hatasına rağmen güçlü formunu göstermeye devam etti. Tıpkı kariyerinin ilk Dünya Kupası yarışını 15. bitirerek büyük bir sürprize neden olan Julia Tannheimer gibi. 18 yaşındaki Ulm'lu oyuncu on şutun tamamını vurdu ve aynı zamanda kros kayak pistinde de etkileyici olmayı başardı. “Yarış gerçekten harikaydı. Tannheimer, “Çok hızlı başladım çünkü çok alkışlandım” dedi: “Taraftarların tezahürat yapması beni gerçekten çok etkiledi. Bu gerçekten harikaydı.”

Güçlü performansın ödülü, Çek Cumhuriyeti'nin Nove Mesto kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası standardının yarısının bir aydan kısa bir sürede karşılanması oldu. O zamana kadar takım arkadaşlarından bazılarının yeniden önemli ölçüde gelişme göstermesi gerekecek. Chiemgau Alpleri'nde kendi sahasında oynanan maçta Vanessa Voigt (2 hata) sadece 36. sıraya yükseldi, Sophia Schneider (2) 39. sırada tamamladı, Hanna Kebinger (2) ise 52. sırayla yetinmek zorunda kaldı.