Pozitif geri bildirim nedir örnek ?

Leyla

Global Mod
Global Mod
Pozitif geri bildirim; ozellikle egitim ve calsma ortamlarnda ogrencilerin ve calsanlarn basarlarnn odullendirilmesi, basarszlklarnn ozendirilmemesi ve motivasyonlarnn desteklenmesi icin kullanlan bir yaklasmdr. Ozellikle ogrencilerin performanslarnda ve basarlarnda pozitif bir etki saglamak icin cok onemlidir.

Pozitif geri bildirimin cesitli formlar vardr. Bunlar arasnda mentorluk, odul sistemleri, tantm mektuplar, egitim kurslar, odullendirme sistemleri, odul kupalar ve ozendirme sistemleri yer almaktadr. Ornek olarak, bir ogrenci basarsn odullendirmek icin ona bir odul kupas verebilirsiniz. Bunun yan sra, ogrencinin basarsn ozendirmek ve ona destek olmak icin ona bir mektup veya bir odul olarak egitim kursu sunabilirsiniz.

Pozitif geri bildirimin verilmesinin baz faydalar vardr. Ogrencilerin daha iyi calsmalarn ve basarlarnn odullendirilmesi ve ozendirilmesi onlarn performanslarn ve basarlarn arttracaktr. Ayn zamanda, pozitif geri bildirim ogrencilerin ogrenmeye olan isteklerini arttrr ve onlarn ozguvenlerini guclendirir.

Pozitif geri bildirim, ogrencilerin basarlarnn odullendirilmesi ve ozendirilmesi icin cok onemli bir yaklasmdr. Ogrencilerin motivasyonunu arttrmak ve onlara destek olmak icin ogretmenler, odul sistemleri, tantm mektuplar, egitim kurslar, odullendirme sistemleri, odul kupalar ve ozendirme sistemleri kullanabilirler. Boylece, ogrencilerin basarlarnn odullendirilmesi ve ozendirilmesi icin pozitif geri bildirim cok onemlidir.