Petrol karışık, Ida daha sonrası üretimdeki toparlanma yavaş olduğundan hareketler hudutlu

Zübeyde

Global Mod
Global Mod
Muharrir: Gina Lee

Investing.com – Çarşamba günü petrol karışık seyretti. Meksika Körfezi’ndeki ABD’li üreticiler, Ida Kasırgası’nın bölgeyi vurmasının üzerinden bir haftadan fazla vakit geçmesine karşın faaliyete yeniden başlama uğraşı veriyor.

Brent %0,11 düşüşle 71,61 dolara gerilerken WTI %0,06 yükselerek 68,39 dolar oldu.

ANZ Research analistleri, “piyasa … Meksika Körfezi’ndeki operasyonların yine başlama sürecindeki gecikmelerin tesirini değerlendiriyor” dedi.

Salı günü prestijiyle Körfez üretiminin yaklaşık %79’u hala çevrimdışı ve üretim platformlarından 79’u hala boş. Bölgedeki üretim, ABD üretiminin %17’sine tekabül ettiğinden piyasanın bugüne kadar 17,5 milyon varil civarı petrol kaybı yaşadığı bildiriliyor.

Yatırımcılar artık Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) ham petrol arz bilgilerini bekliyor. Dataların, ham petrol üretimi ve rafineri üretimi üstündeki Ida tesirini gösteren daha net bir fotoğraf sunması bekleniyor.

Yakıt talebiyle ilgili gelişmelerde ise Delta varyantı, görünümü belirsizleştirmeye devam ediyor.

Çin, son hadise dalgasını denetim altına almış görünüyor ve piyasa 2021 sonuna gerçek sıkılaşma bekliyor.

tıpkı vakitte Singapur’daki günlük hadise sayısı bir yılın yükseğine ulaştı ve kent, bir daha kısıtlama uygulayabilir. Filipinler de başşehir bölgesindeki kısıtlamaları gevşetmeyi bıraktı. Johns Hopkins bilgilerine nazaran 8 Eylül prestijiyle ABD’deki mevt sayısı 650.000’i geçti.