Petrol düşüş yaşadı, yatırımcılar OPEC+’dan üretim siyasetiyle ilgili yeni işaretler bekliyor

Zübeyde

Global Mod
Global Mod
Müellif: Doris Yu

Investing.com – Perşembe günü Asya’da petrol düşüş yaşadı. Yatırımcılar, Suudi Arabistan ile BAE içinde üretim düzeyleriyle ilgili yaşanan uyuşmazlığı izlemeye devam ediyor.

Brent %0,35 düşüşle 73,17 dolar olurken WTI %0,48 kayıpla 71,85 dolara geriledi.

Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) ham petrol arz raporu, 2 Temmuz ile biten haftada 7,983 milyon varil düşüş yaşandığını gösterdi. Investing.com tarafınca hazırlanan iddialar, 3,925 milyon varil düşüş yaşandığını öngörürken bundan evvelki hafta 8,153 milyon varil düşüş kaydedilmişti.

Again Capital LLC ortağı John Kilduff, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “jüri, OPEC+ içerisindeki uyuşmazlığın ne olacağı konusunda hala kararsız” dedi.

Tüketim artıp OPEC+ yakıt üretimini azalttıkça 2021 yılında petrol fiyatları yaklaşık %50 artış yaşadı. Fakat yatırımcılar, OPEC+’nın üretim mutabakatı yapıp yapamayacağı ve Covid-19’un delta varyantının, yakıt talebindeki toparlanmayı etkileyip etkilemeyeceği konusunda kaygılı.

JPMorgan Chase & Co. (NYSE:JPM) bir yazıda, OPEC+’nın eninde sonunda muahede yapacağını ve 2021’in kalanında her ay günlük 400.000 varil üretim artışı beklediğini söylemiş oldu.

Oanda’dan Edward Moya, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “OPEC+’daki uyuşmazlığın üretimin geleceğini nasıl etkileyeceği konusunda insanların başı epeyce karışık” dedi. “Ağustos ayı kuşkulu ve talep, daha epeyce arzı gerektiriyor.”

Günün ilerleyen saatlerinde ABD Güç Bilgilendirme Dairesi’nin ham petrol arz raporu yayınlanacak.