Perinçek’ten Akşener’in ‘Başbakan adayı olacağım’ açıklamasına reaksiyon: Anca 23 Nisan’da olur

Leyla

Global Mod
Global Mod
DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulunarak, “Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Bunu bir kaç kez daha söylemiş oldum lakin anlaşılmadı. Burada net bir biçimde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım.’ tabirlerini kullanmıştı. Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programında, Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandıklarında parlamenter sisteme dönülerek kendisinin başbakan adayı olacağına dair açıklamaları ele alındı.

Programın konuklarından Vatan Partisi Genel Lideri Doğu Perinçek, Meral Akşener’in bu telaffuzunun mantık dışı olduğunu belirterek, şunları söylemiş oldu:

“ANAYASADA BAŞBAKANLIK DİYE BİR KAVRAM YOK”

“Anayasada başbakanlık diye bir kavram da kurum da yok. Sayın Akşener’in ‘Başbakan olmak istiyorum’ kelamı, çocuklara sorduğumuz vakit, ‘Mühendis, avukat, tabip olmak istiyorum’ üzere bir şey. Başbakanlık ne vakit olur? Lakin anayasa değişikliği ile. Ve anayasa değişikliği de makul bir çoğunluk ile mümkün.

“MUHALEFETİN ANAYASA DEĞİŞTİRME GÜCÜ OLMADI, OLMAYACAK”

Bugün TBMM’deki bünyeye baktığımız vakit, Atlantik cephesinde bulunan partileri toplayın, anayasa değiştirme güçleri yok. Seçimden daha sonra da bu güçleri yok. Bu güce hiç bir vakit sahip olamayacaklar.

“AKŞENER LAKİN 23 NİSAN’DA BAŞBAKAN OLUR”

Muhalefetteki partilerin toplamının anayasa değiştirme kabiliyeti yok, seçimden daha sonra hiç yok. Zira olursa bu, Türkiye’nin felaketi olur. Sayın Akşener ne vakit başbakan olur, 23 Nisan’da başbakan olur. 23 Nisan’da çocuklarımızı koltuğa oturtuyoruz ya, bu biçimde olabilir.”