Pazartesi okullar açılıyor mu? Sömester uzatıldı mı, uzayacak mı? 7 Şubat okullar açıldı mı, ders var mı?

celikci

New member
Pazartesi okullar açılıyor mu? Sömester uzatıldı mı, uzayacak mı? 7 Şubat okullar açıldı mı, ders var mı?
Pazartesi okullar açılıyor mu sorusunun karşılığı merak ediliyor. Okullar yüz yüze mi olacak, Yarın okul var mı ve yarıyıl tatil uzatıldı mı üzere sorular, 6 Şubat Pazar günü öğrenciler, veliler ve binlerce vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor.Sömester uzatıldı mı, uzayacak mı? 7 Şubat okullar açıldı mı, ders var mı?

7 ŞUBAT PAZARTESİ OKULLAR AÇILIYOR MU?

Pazartesi günü okulların eğitim ve öğretime hazır olacağını haftalar evvelce vurgulayan Ulusal Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına epey az bir süre kala son durumu bir kere daha bir dahaledi. Bakan Özer, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, “İkinci devrin tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize iyi olmasını diliyorum. Tüm öğrencilere muvaffakiyetler diliyorum” sözlerinde bulunmuştu. Yarın 80 vilayette okullar yüz yüze eğitime devam edecek. 6 Şubat Pazartesi günü ders başı yapılacak.

ISPARTA’DA 5 GÜN TATİL

Lakin bir müddetdir ağır kar yağışı niçiniyle ömrün olumsuz etkilendiği Isparta’da ise eğitime 5 günlük orta verilecek. Bu süreçte öğrenciler, uzaktan eğitim ile derslere devam edecek. İşte, Isparta Valiliğinden yapılan o açıklama;

“İlimizde 03.02.2022 tarihinde sabah saatleri itibaren başlayan ağır kar yağışı ve ardından meydana gelen kar birikintileri ile buzlanma olaylarının devam etmesi ve önümüzdeki haftanın hava şartları da göz önünde bulundurularak 07.02.2022 tarihinden itibaren 5 gün müddet ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulları ile birlikte rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerin yüz yüze eğitime orta verilerek uzaktan eğitimin yapılmasına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelliler ile gebe işçinin de belirtilen mühlet içerisinde idari müsaadeli sayılmasına, Üstte alınan kararların acilen planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası üniteleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafınca mevzunun takip edilerek uygulamada rastgele bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete niye olunmamasına karar verilmiştir.”

Haberler.com – Gündem

Tatil, Okul, Gündem, Haber