Patrick Lange, Ironman Dünya Şampiyonluğunu kazandı

Kemal

New member
Bitiş çizgisinin ardındaki ilk çığlığın ardından Patrick Lange sol işaret parmağını dudaklarına bastırdı ve sembolik olarak kendisini eleştirenleri susturdu. Önceden çok az kişi 38 yaşındaki sporcunun Hawaii'de üçüncü Dünya Şampiyonası şampiyonluğunu kazanmasını bekliyordu ancak koşu parkurunu yakalamak için yaptığı sansasyonel bir yarışın ardından Lange parkur rekorunu bile kırdı ve 7:35:53'ten sonra bitiş çizgisini geçti. saat. Üçüncü başlıktan daha fazlasıydı, aynı zamanda en duygusal olanıydı. ZDF'de gözyaşları içinde konuşan kazanan, “Bugün mükemmel bir gün geçirdim, bu dört yıl önce ölen annem için bir zafer” dedi: “Bu dört yıl boyunca herkes benden şüphe etti. Bunu takıma ve aileme geri verebilmek benim için her şey demek, inanılmaz.”

Patrick Lange annesiyle yaptığı son görüşmeden güç alıyor

Lange, Hawaii hat-trick görevi için gereken gücü annesiyle yaptığı son görüşmeden almıştı. Lange, “Bakımevindeyken onu son kez gördüğümde, bana onun için her şeyi vermemi ve yeniden kazanmamı söyledi” dedi: “Bunu şimdi yaptım, bu çok çılgınca.”

Bir denizanasıyla yaşanan hoş olmayan bir karşılaşma nedeniyle rekabet pek de mükemmel gitmedi. “Bilekte, uylukta ve yüzde güzel bir ısırıktı. Bununla nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum” dedi Lange: “Başlangıçta birkaç kişinin de başına geldi, buna güldük ve bunun küçük bir sorun olduğunu söyledik uyandırma çağrısı öyle.”

Açıkçası bu, 2016 ve 2017'deki kazanan üzerinde büyük bir etki yaratmadı. 3,86 kilometre yüzdükten sonra büyük bir lider grupla sudan dördüncü olarak çıktı ve böylece yarışmanın geri kalanı için güçlü bir başlangıç pozisyonu oluşturdu. Lange, 180,2 kilometrelik bisiklet parkurunda enerji tasarrufu yaparak yarışmacıları kendi hızıyla sürdü.

Son maraton kararı getiriyor

Maraton kararı getirdi. Yaklaşık altı kilometre sonra Lange ilk takipçi rolünü üstlendi ve yalnızca on iki kilometre sonra kendisi liderliğe yükseldi. Geriye kalan kilometreler muzaffer bir koşuya dönüştü. Bitişte davulcuların sesleriyle kısa bir dans için bile yeterli enerji mevcutken, ikinci sırada yer alan Magnus Ditlev ve üçüncü sırada yer alan Rudy Von Berg, kendi başlarına birincilik podyumuna tırmanmaya çalıştı. Lange, “Bunun yerleşmesi birkaç hafta alacak” dedi ve şunu duyurdu: “Bu gece kesinlikle zirveye çıkacağız.”