Pal Dardai hakkında cevaplanmayan sorular sezona gölge düşürüyor

Kemal

New member
Antrenör Pal Dardai, Berlin Olimpiyat Stadı'nın yer altı mezarlarına doğru yürürken sıcak alkışlara eşlik etti. Peki bu kalıcı bir veda mı, yoksa gelecek sezona kadar sadece bir “elveda” mı? Bu, Hertha BSC'nin İkinci Bundesliga'nın sondan bir önceki maç gününde 1. FC Kaiserslautern'e karşı kazandığı 3-1'lik (2-1) kendinden emin galibiyetten sonra bile resmi olarak belirsizliğini korudu.

Pal Dardai üzgün

En azından genel müdür Thomas E. Herrich'in sözleriyle: “Bu hafta spor yönetimiyle gizli görüşmeler yaptık. Önümüzdeki hafta buna devam edeceğimizi söyledik. Bildirilecek bir şey varsa onu bildiririz” dedi 60 yaşındaki adam. Daha önce Cumartesi sabahı medyada çıkan haberler farklı bir tablo çizmişti: Macar futbolcunun gelecek sezon Berlin yedek kulübesinde yer almamasına karar verildiği söylenmişti.

Dardai ayrıca maç öncesinde ve sonrasında hem açık bir onay hem de inkardan kaçındı. Ama satır aralarında her şey bir çıkışmış gibi geliyordu. “Benim için sıradan bir gün. 30 yıldır buradayım. Bu benim buradaki 120. vedam” dedi. 1997 yılından beri kısa aralıklarla Hertha'da çalışan kulüp efsanesi. Dardai'nin sözleşmesi yaz aylarında sona eriyor.

Artık ailesi ve köpeğiyle günün tadını çıkaracak. “Sonra bir bira, daha sonra şarap ve bir puro içerim” dedi. Takımın Pazar gününden Salı gününe kadar bir günlük izni var ve ardından Osnabrück'te sezonun son maçına hazırlanmaya başlıyorlar. Zor bir sezonda kendisinin ve teknik ekibin çalışmalarının yanı sıra takımın çalışmasıyla da gurur duyuyor. Aynı zamanda karışık ve zor sezonun savunması gibi görünüyordu. “Ben her zaman olumlu düşünen bir insanım. Üzgünüm, çok şey inşa ettik. Dardai, maçtan önce Sky mikrofonunda şunları söyledi: “Bir yıl boyunca çocuklarla birlikte antrenman yaptım ve kendimi geliştirdim, ancak bu bir koçun hayatıdır.”

Muhtemel haleflerin isimleri medyada haftalardır dolaşıyor. Bu nedenle gelecek vaat eden adaylar şu anki Nürnberg teknik direktörü Cristian Fiél ve eski Augsburg teknik direktörü Enrico Maaßen olmalıdır. Takımının maçından sonra bu konu sorulduğunda Fiél, “Burada bir sözleşmem var, bu yüzden endişelenmiyorum” diye yanıtladı.

Üç Hertha golü ve harika taraftar desteği

Berlin'de Hertha'nın sezonun en iyi performanslarından biriyle taraftarlara büyük desteklerinden dolayı teşekkür etmesi de Haberin Detaylarıda kaldı. İkinci Bundesliga'nın sondan bir önceki maçında ev sahibi takımın gollerini penaltı vuruşuyla Haris Tabakoviç (19. dakikada), Jeremy Dudziak (45. + 3) ve Fabian Reese (67.) attı. Bu arada Marlon Ritter direkt serbest vuruşla eşitliği sağladı (39.).

Ancak bu maçın, Ocak ayının sonunda kupa çeyrek finalinde Lauterer'e karşı alınan hayal kırıklığı yaratan maçın tam bir intikamı olması pek olası değil. FCK, 25 Mayıs'ta Olimpiyat Stadı'nda yapılacak finalde yeni şampiyon Bayer Leverkusen ile karşılaşacak.

Hertha için artık spor açısından önemli olmasa da Cumartesi günü 67.000'den fazla taraftar stadyuma geldi. Ancak gerçek şu ki, başkent kulübü sahadaki potansiyelini çok nadiren kullandı; eleştirmenlerin Dardai'ye karşı defalarca ileri sürdüğü argümanlardan biri.

Hertha BSC, yatırımcı hakkındaki spekülasyonlara tepki gösterdi

Meydanın biraz ilerisinde bir inşaat alanı daha var. Son zamanlarda medyada Hertha yatırımcı 777 ile çalışan diğer kulüplerde de sorunlar olduğuna dair haberler çıktı. Ayrıca bazı yerlerde protestolar da yaşandı. Hertha maç öncesinde taraftarların sorularını yanıtladı. Kulüp, “Bu noktada 777 Futbol Grubu'nun yalnızca bize karşı tüm sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmekle kalmayıp, üzerinde anlaşmaya varılan ödemeleri de erken yaptığını belirtmek önemlidir” dedi.

ABD'li yatırımcılar Hertha'nın sadık bir ortağıdır. Herrich bu noktada “Basından gelen spekülasyonlara da katılmıyoruz” diye ekledi. Ancak cumartesi sabahı basında koçluk meselesiyle ilgili çıkan haberler spekülasyondan başka bir şey değil. Kulüp bunu sezonun son maçından önce açık bırakıyor, ancak görünüşe göre bu sorunun cevabı zaten dahili olarak verilmiş. Bu, Pal Dardai ve Hertha BSC hayranlarını düzgün bir şekilde veda etme şansından mahrum bıraktı.