Pal Dardai Fabian Reese’i övüyor ama oğlu Bence’den beklentileri sınırlıyor

Kemal

New member
Pal Dardai, Hertha BSC’nin Holstein Kiel’e karşı oynayacağı deplasman maçında sakatlanan kardeşi Palko’nun yerine hücum oyuncusu ve oğlu Bence’i ilk seçenek olarak görmüyor. “Teknik ekibin çoğunluğu Bence’nin orada oynaması gerektiğini söylüyor. Çünkü takımı için kendini feda ediyor, koşuyor, duran toplar konusunda yeterince büyük. Hücumda son ve sondan bir önceki pası atma yeteneğine sahip,” dedi 47 yaşındaki oyuncu, Berlin ikinci lig futbol takımının Pazar günü (13:30/Sky) deplasman maçından önce. “Fakat benim farklı bir fikrim var. Bu 17 yaşındaki bir çocuğa göre bir oyun değil” diye açıkladı Pal Dardai.

Hertha BSC’de Palko Dardai’yi birden fazla oyuncu temsil edebilir

Bence okula ve antrenör ekibinin kondisyon iş yüküne biraz daha odaklanmalı. “Bu kadar genç bir oyuncu için önemli bir buçuk yıl. Sadece benim oğlum olduğu için değil, aynı durum Ibo Maza için de geçerli, her genç oyuncu için de durum aynı” dedi antrenör. “Bu, dikkatli olmanız gereken bir çağ.”

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Macar oyuncu, geçtiğimiz hafta sonu Braunschweig’e karşı bağ sakatlığı yaşayan Palko Dardai’nin üçüncü sıradaki takıma karşı kimin oynayacağı sorusunu açık bıraktı. Smail Prevljak hücumun varyantı, Florian Niederlechner ise çok çalışkan. Bilal Hüseyin için oyun zekasından, pas yeteneğine kadar söylenecek çok şey var. Ancak Dardai, İsveçli oyuncunun ikinci lig için yeterince güçlü olup olmadığı konusunda şüphelerini dile getirdi.

Ancak koçun Fabian Reese konusunda hiçbir şüphesi yok. Genel olarak Kiel’den erişimin Pal Dardai’yi ikna etmesi uzun sürmedi. İlk gün yardımcı antrenörü Tamas Bodog’un yanında durdu ve şunları söyledi: “On kişi sahada. O zaman artık antrenmanlara gelmemize gerek kalmayacak,” dedi Dardai Cuma günü Reese’in eski kulübüyle yapacağı düellodan önce. 25 yaşındaki futbolcunun zihniyetini ve iradesini vurguladı.

Pal Dardai, Fabian Reese’in uzun süredir Berlin’de oynamamasından dolayı üzgün

“Yine de onu çok eleştiriyorum. Bunu biliyor. Onu daha da iyi hale getirmek istiyorum. Daha da fazla potansiyeli var” dedi 47 yaşındaki oyuncu, ikinci lig takımının Pazar günkü deplasman maçından önce. Dardai, “Ama onun burada olmasından çok memnunum” dedi. Reese’in Berlin’e daha önce gelmemiş olması çok yazık. Macar oyuncu geçen sezon Hertha’nın düşmesiyle ilgili olarak “O zaman belki de çoktan birlikte çalışıp kulübü kurtarırdınız” dedi.

Kiel’de doğan Reese için oyun bir geri dönüş anlamına geliyor. Hücum oyuncusu kulübün gençlik kademelerinden geliyor ve yaza kadar Holstein profesyonellerinde de forma giydi. Reese, üçüncü sıradaki takımın güçlü yönleri hakkında şunları söyledi: “Güçlü bir takım, modern futbolun oynanmasına olanak sağlayan bir antrenör takımı.” “Stadyum tamamen inşa edilmediği için zaman zaman biraz havadar oluyor. Kuzey esintisini bilmiyorsanız biraz etrafınıza bakmanız lazım.” Aksi halde “iyi çim, iyi taraftar” vardır.