Olimpiyat şampiyonu Christoph Harting ilk kez depresyon hakkında konuşuyor: “Kimse buna karşı bağışık değil”

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Olimpiyat şampiyonu Christoph Harting ilk kez depresyon hakkında konuşuyor: “Kimse buna karşı bağışık değil”

Disk atmada olimpiyat şampiyonu Berliner Zeitung’a verdiği bir röportajda hastalığı, nedenleri ve tedavisi hakkında ilk kez konuşuyor.

Karin Buehler

Bu Perşembe günü Kassel’deki Alman Atletizm Şampiyonası’nın başlamasından kısa bir süre önce, Berlin Olimpiyat şampiyonu Christoph Harting’i tartıştı ve depresif hastalığını kamuoyuna açıkladı. “Giderek daha fazla sosyal kabul gören bir hastalık. Stigma düşüyor. Kimse buna karşı bağışık değildir. Ne kadar başarılı ya da başarısız olursa olsun. Ve evet, beni de etkiledi” dedi.

Kendine Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılma hedefi koyan 33 yaşındaki oyuncu, tam bir psikolojik çöküntü yaşadığını söyledi. “Klinikteydim, psikoterapötik ve psikolojik tedavi gördüm ve ilaç tedavisi de vardı.”

2.07 metrelik sporcu, eşinden ayrıldıktan sonra paylaştığı evden de taşındı ve Nisan 2021’den Ağustos 2022’ye kadar Berlin’de bir daire aradı. Harting, Berliner Zeitung’a antrenörüyle, bazen ofiste bir arkadaşıyla, bazen atma evinde, bazen arabada yattığını ve bir buçuk yıl boyunca rekabetçi sporlar yapmadığını söyledi.

Röportajın tamamını buradan okuyun

Olimpiyat şampiyonu Harting'i depresyon hakkında tartışın:

Olimpiyat şampiyonu Harting’i depresyon hakkında tartışın: “Ölüyormuş gibi hissediyorsunuz”
  • hisseler
İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın