Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayımızı Atatürk görse ‘İşte benim cumhurbaşkanım’ kederi

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Ordu Vilayet Başkanlığı tarafınca Atatürk Kültür Merkezi’nde müracaat toplantısı düzenlendi.

görüşmede konuşan CHP Küme Lider Vekili Özgür Özel, partililerden cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda tartışmalara girmemelerini istedi.

Özel “Yapay bir tartışmanın içerisine sakın düşmeyin, girmeyin. O da şu; cumhurbaşkanı adayınız kim? Bu sorunun karşılığını duyduğunuzda Özgür Özel olarak temin ederim şunu söyleyeceksiniz; bunu ben değil de bulunduğu makamdan bu partinin kurucusu görseydi, duysaydı diyecekti ki; işte benim cumhuriyetimin 100’üncü yılı, işte benim cumhurbaşkanım. bu biçimde bir adayımız olacak. Lakin o güne kadar aday tartışmalarından devam etmeyin. Zira o bizi parti içerisinde de içe dönmeye, ittifakta da güya boşu boşuna bir şey tartışmaya gdolayır.” dedi.

“MASA KURULACAK BAŞKANLAR KARAR VERECEK”

“Sonunda bir masa kurulacak, başkanlar kendi idare konseylerinden oluşan aldıkları yetkiyle bir ortaya gelecek, tahminen birkaç defa oturacaklar, en yanlışsız sonucu vererek cumhuriyetin 2’nci yüzyılında Türkiye’yi bir daha demokrasiye taşıyacak.”
tabirini kullanan Özel, “Türkiye’de güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmak üzere büyük bir mutabakatın, büyük bir ittifakın demokrat cumhurbaşkanı adayını belirleyecekler. O güne kadar aday kim diye sorana yanıtım şudur; aday kim diye soran kimse, aday sensin” diye konuştu.