Numan Kurtulmuş’tan tenkitlere cevap: Bu ülkenin evlatlarını hayat şekline bakılırsa ayırmayız

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, üniversite öğrencileriyle yaptığı söyleşide, yanlış yere çekilecek, kendisinin söylemediği, kast etmediği şeyi sabahtan beri algı operasyonu yapan çevreler olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Mesele şu, bir arkadaş TÜİK’in sayılarıyla ilgili bir soru sordu. Ben de şunu söylemiş oldum, ‘Herhangi bir hususta bir rapor yayınlandığında ya da bir rapor belirtildiğında biz devletin kurumlarını, devletin raporlarını ciddiye almak zorundayız, ciddiyetle bunları kabul etmek zorundayız. Yoksa rastgele bir sorumluluğu olmayan bireylerin bir köşede konuşarak, içki masasında bir ekip görüşleri gündeme getirmesi resmi olarak bizi bağlamaz.’ söylemiş olduğim şey budur. Hiç kimsenin içtiği içkiyle ilgili bir sorun ortaya koymak için bunu söylemiyorum. Rastgele bir biçimde bir kimseyi kastetmedim, rastgele bir biçimde kimsenin hayat üslubunu da kastetmedim. Beni bilenler, siyasetteki üslubumu bilenler bizim Türkiye’deki bu toplayıcı, kuşatıcı, birleştirici bir siyaset stilini benimsediğimizi bilenler, aslına bakarsan bu biçimde olmadığını bilir. Kastettiğim şey şudur, Türkiye’nin resmi kurumlarının prestijini kimse zedelemeye kalkmasın. TÜİK’in bilgileri bir biçimde gerçek dışı olacak, oburlarının bir kenarda söylemiş olduği bilgiye mi prestij edeceğiz? Falanca kentin art sokaklarındaki şovlarda olanı Twitter üzerinde toplumsal medyadan yayması, o gerçek olacak, o ilin yetkilisi, sorumlusu, valilerimizin deklare ettiğı şeyler hakikat olmayacak? söylemiş olduğim şey budur.”

Kurtulmuş: Siz bu kurumu itibarsızlaştırırsanız elinize ne geçecek?

Kurtulmuş, “Biz devletin kurumlarının prestijini korumak zorundayız.” tabirini kullanarak, şöyleki devam etti:

“yineen söylüyorum, söylemiş olduklerimde rastgele bir kimsenin ya da rastgele bir kümenin hayat usulüyle ilgili söylemiş olduğim bir şey değildir, devlet kurumlarının prestijinin zedelenmemesi sorunudur. Kaldı ki TÜİK, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir kurumu olarak Avrupa İstatistik Kurumu ile irtibatlıdır ve bütün istatistik metotları da Avrupa İstatistik Kurumu’nun metotlarının birebir aynısıdır. ötürüsıyla siz bu kurumu itibarsızlaştırırsanız elinize ne geçecek? Ona inanmayalım, ötekine inanmayalım da bir kenarda birisinin söyleyip durduğu bir lafa mı inanalım? söylemiş olduğim bundan ibarettir. hiç bir vatandaşımızın hayat usulüyle ilgili en ufak bir şey kastetmiş değilim, söylemiş değilim. Zira bizim kitabımızda insanları baş örtülü, başı açık diye ayırmak yazmaz, bizim kitabımızda insanları dindarlar, laikler diye ayırmak yazmaz, bizim kitabımızda insanları Kürtler, Türkler, Lazlar, Araplar, Çerkezler diye ayırmak yazmaz, bizim kitabımızda insanları bayanlar, erkekler diye ayırmak yazmaz, bizim kitabımızda insanları şu kümeden, bu kümeden diye ayırmak yazmaz.”