Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu’nun ‘Özür diliyorum’ demesi için bir haftadır bekliyoruz

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, bir dizi açılış programı için gittiği Burdur’da yaptığı konuşmada, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Katarlı öğrencilere imtihansız tıp eğitimi verilecek” palavrasına değindi.

Geçen hafta üniversite imtihanının yapıldığını hatırlatan Kurtulmuş, “Cuma günü ana muhalefet partisinin genel lideri, ‘Katarlı öğrenciler imtihansız bir biçimde tıp fakültesine giriyor’ diyerek bir internet sitesinde yer alan palavra haberi alarak onu bütün Türkiye’ye yaydı. Hepiniz gördünüz. ‘Katarlılar tıp fakültesine imtihansız giriyormuş’ palavrasının peşine takılan fazlaca sayıda insan oldu. Ne yapsın beşerler? Sonraki gün üniversite imtihanı var. Ben 3 çocuğumuzun üniversite imtihanına nasıl hazırlandığını biliyorum. O sandalyenin üzerinde o imtihan için ne kadar emek sarf ettiklerini biliyorsunuz. bu biçimde bir ortamda kimin haddinedir milyonlarca öğrencimizi ve ailesini rencide edecek, ‘Siz çalışın durun bakın Katarlılar parasız geliyor, tıp fakültesine de giriyorlar’ palavrasının peşine koşmak? Bunu yaptılar.” biçiminde konuştu.

“Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar mı güç?”

İnsanların yanlış bir bilginin peşine gidebileceğini tabir eden Kurtulmuş, “Bu kadar fazlaca toplumun önünde olan beşerler, Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar mı sıkıntı? ‘Benim danışmanlarım beni yanıltmış, bu biçimde bir şey yokmuş, özür diliyorum’ demesi için 1 haftadır bekliyoruz. çabucak hemen bir özür dileme olmadı. Olan neydi? Türkiye ve Katar içindeki askeri iş birliği mutabakatı çerçevesinde askeri tıp öğrencileri içinde alışveriştir. Onlarca ülkeyle bu muahede imzalanmış.” tabirlerini kullandı.

“Millete özür borcu var”

Kelam konusu palavranın akabinde “KADEM yurdunda ağır silahlar bulundu” palavrasına da değinen Kurtulmuş, “İstanbul’da bir kız öğrenci yurdunda kalaşnikoflar, ağır silahların taşındığı imajları daima birlikte gördünüz. Bir internet sitesinde bunlar yayınlandı. bir daha birtakım muhalif çevreler peşine takılıp gitti. Olan şu; bir televizyon dizisiyle ilgili imitasyon yani düzmece silahlar orada televizyon seti çekilmiş bitmiş, oradaki eşyalar taşınırken de gelip beyefendiler fotoğraflarını çekmişler. ‘İstanbul’un göbeğinde otomatik silahlar taşınıyor’. Bunun da palavra olduğu 2 saat daha sonra ortaya çıktı. Lakin bu palavrası yayanların milletten özür borcu olduğunu hatırlatmak isterim.” dedi.