New York Fed Başkanı faiz oranlarının enflasyonla birlikte düşmesini bekliyor

Kemal

New member
Üçüncüsü, bu pazarları gözlemleme ve bu pazarları inceleme konusunda bu deneyimden dersler çıkardığımızı düşünüyorum. O zamanlar bile ağırlıklı olarak piyasa istihbaratına ve bunun gibi şeylere odaklanmıştık, ancak şimdi faiz oranlarının düşmesine rağmen piyasaların iyi gittiğine dair işaretler olduğuna dair bazı kırmızı bayrakların neler olduğunu bize söyleyebilecek çok daha fazla analitik aracımız var. İşini iyi yapan insan, günlük iniş ve çıkışlara karşı daha duyarlı hale gelir. Burada New York Fed’de yaptığımız bazı araştırmalar var ve bu gerçekten de ‘Hey, bilirsiniz, piyasa faiz oranlarında her gün daha fazla oynaklık görüyoruz, bir şey olduğunda , belki de bu bir yeterli rezerve yaklaştığımızın işareti. 2018 ve 2019’da bu işaretlerden bazılarını gördük. Bunlardan bazılarını gördük, ancak bu o kadar net olmayabilir — çünkü piyasalar çok iyi çalışıyordu, şoklar büyüdükçe bu piyasalarda daha az esneklik olabileceği o zamanlar o kadar net değildi. .

Finansal piyasaları izlerken sizi geceleri ayakta tutan nedir?

Bu sorunun farklı versiyonları var. Her zaman listemdeki bir numaranın, çoğunlukla bilmesi çok zor olduğu için, aslında siber güvenlik sorunları olduğunu söylerim – siber riskler. Açıkçası, finans kurumlarında, burada Federal Rezerv’de ve diğer merkez bankalarında yapılacak çok iş var. Sistemlerimizin ve finansal sistemimizin güvenli olduğundan emin olmak için çok çaba sarf ediyoruz, ancak oraya zorla girmek veya finansal sistemi bu şekilde riske atmak için çok çalışmamız gerekecek. Bu sadece her zaman aklımızda olan bir şey ve orada çok odaklandığımız bir şey.

Sanırım ortaya çıkan diğer endişeler şunlar: Hazine piyasasına bakıyoruz. ABD Hazine piyasası dünya ekonomisindeki en önemli, merkezi ve önemli piyasadır. 2020 Baharında gördüğümüz gibi, Hazine piyasası iyi performans göstermezken, diğer piyasalar iyi performans göstermiyor ve Hazine piyasasındaki likiditenin uzun yıllar boyunca piyasa katılımcılarına göre daha düşük seviyelere düştüğünü gördük. zaman içinde değişmiş ve bu durum, zamanın farklı noktalarındaki faiz oranlarına karşı daha fazla duyarlılığa ve meydana gelen çeşitli şoklar nedeniyle faiz oranlarında ani değişikliklere yol açmıştır. Bence bu başka bir problem. Hazine piyasasında ve diğer yakından ilişkili piyasalarda likidite direnci oluşturmak için genel olarak hükümette yapabileceğimiz her şey bence çok önemli çünkü her şeyin merkezinde yer alıyor.

Mart 2020’ye geri dönüp, Mart 2020’ye karşı şu örnek veya tek veri noktası olarak korunmamız gerektiğini gördük demiyorum. Çünkü o zamanlar, bir bakıma paranın da dahil olduğu bir dizi meselede olan şey o kadar aşırıydı ki. Ama ben daha geniş bağlama bakıyorum. Pandemiden çok önce, Hazine piyasalarında likidite konusunda endişelere yol açan olaylar vardı ve o zamandan beri yeniden ortaya çıktılar. Bence bu, yatırım yapmaya istekli olduğumuz ikinci en önemli alan.

Şimdi resmen çöpe atmak istediğim üçüncü şeyin Libor geçişi olduğunu söyleyebilirim. Uzun bir zaman aldı, yaklaşık on yıl, ancak Libor, yüz trilyonlarca finansal araçta kullanılan temelde kusurlu bir referans oranıydı. Kurtulması inanılmaz derecede zor bir projeydi ve benim için finans sektöründeki en büyük risklerden biriydi. Ve — ABD’de bundan uzaklaştık ve küresel olarak bu tür ölçütlerin çoğundan çok daha sağlam, dayanıklı ölçütlere geçtik. ABD’de SOFR bunu benimsemiştir. Benim için bu çok büyük bir başarı ama aynı zamanda yıllar içinde başınıza her zaman bir şeyler gelebileceğinin bir nevi hatırlatıcısı. Çünkü LIBOR görece küçük bir şey olarak başladı ve sonra öyle bir noktaya kadar büyümeye devam etti ki, 1980’lerde, eminim kimse bunun 400 trilyon dolarlık bir şey olacağını düşünmemişti – bu yüzden her şeyi aklınızda tutun. küçük olması, ancak zamanla büyümesi başka bir konudur.