Mustafa Sarıgül TVNET’te deklare etti: Kılıçdaroğlu’nun elindeki evrakın ortasında ne var?

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘yolsuzluk’ belgesinin yer aldığı rafa ‘Mustafa Sarıgül’ isimli belgeyi yerleştirmesi ve önünde poz vermesi geçtiğimiz senelerda epey konuşulmuştu.

Taha Hüseyin Karagöz, TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular programında o belgenin ortasında ne olduğunu Sarıgül’e sordu.

“BENİM İÇİN GURUR MADALYASIDIR”

Sarıgül, bu soruya “Ben belediye başkanlığı yaptığım periyotta etrafla, sanatla, kültürle ilgili, tabiatta yaşayan canlılarla ilgili neler yaptığım belirlidir. O başarılara imza atmasaydım İBB Başkanlığına aday yapılmazdım. O evraklar benim için erdem madalyasıdır. Her siyasi için evraklar olur. Lakin değerli olan o siyasalın o evraktan aslan üzere çıkmasıdır.” karşılığını verdi.

Her sene İçişleri Bakanlığı’na yazı yazarak ‘Denetlenmek istiyoruz’ söylemiş olduğini söz eden Sarıgül, “Sayıştay’ın kontrolde bulunması kamuyu daha sağlıklı hale getiriyor. O kontrollerin hepsinden geçmiş bir beşerim. Benden daha sonra gelen lider bütün hukukçuları nazaranvlendirdi bize açılmayan dava kalmadı. Ve bir tek davamız kaldı. O da ‘Biz niye emeklileri tatile göndermişiz, öğrencilere niye burs vermişiz’ onun haricinde bir şey bulamazsınız.” sözlerini kullandı.

“BANA AKIN VARDI”

Bunu tehdit olarak algılamadığını zira bunun derslerini aldığını söz eden Sarıgül, “Size bir taarruz mı vardı?” sorusunu “Evet” biçiminde yanıtladı.